Παρέπεμψε τον Αρχιεπίσκοπο στις αυριανές αποφάσεις του Υπουργικού ο Αναστασιάδης

Οι όποιες αποφάσεις, σε σχέση με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αύριο Τρίτη, εφόσον αυτό ενημερωθεί από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, σε σχέση με τις θέσεις της επιστημονικής ομάδας, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζει η Κύπρος.

Την απάντηση αυτή έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`, με τον οποίο είχε συνάντηση απόψε, κατά την οποία τέθηκε από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας το θέμα της επαναλειτουργίας των ναών στην παρουσία πιστών ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στον Αρχιεπίσκοπο πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος αφού δεν είναι γνώστης ακόμη του τι ανέφεραν οι επιδημιολόγοι στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος θα ενημερώσει σχετικά αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει τις αποφάσεις στη βάση της ενημέρωσης που θα έχει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη