Μαθητές ένωσαν τις φωνές τους, τραγούδησαν τα κάλαντα και έστειλαν μήνυμα ελπίδας

Παιδιά από δέκα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, ερμηνεύουν κυπριακά κάλαντα ψηφιακά.
 
Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι τη  φετινή χρονιά, η ανάγκη προστασίας από την πανδημία του covid 19, επέφερε σοβαρούς περιορισμούς στη διεξαγωγή των μουσικών δραστηριοτήτων και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης.
 
«Ο καιρός όμως μύριζε Χριστούγεννα και θελήσαμε να ακούσουμε και φέτος τα κάλαντα, μ’ εκείνη τη μοναδική μαγεία που αναδύεται απ’ τις παιδικές φωνές και με το καθαρό φως απ’ τις ματιές των παιδιών! Θελήσαμε να μοιραστούμε τη χαρά και τη συγκίνηση των κυπριακών παραδοσιακών καλάντων των Χριστουγέννων με ένα ευρύ κοινό. Θελήσαμε να στείλουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας σε όλα τα παιδιά των σχολείων μας που φέτος στερούνται τις χορωδίες, τις ορχήστρες, τα κάλαντα. Έτσι, καλέσαμε παιδιά και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μουσική από δέκα διαφορετικά σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, να ερμηνεύσουν τα Κυπριακά Κάλαντα των Χριστουγέννων, αναλαμβάνοντας διαφορετικούς μουσικούς ρόλους», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι οι συμμετοχές ενώθηκαν σε ένα πολυπρόσωπο παιδικό παζλ και έδωσαν μια συγκινητική, άρτια και καλαίσθητη μουσική δημιουργία που καταγράφηκε σε video clip.
 
«Με την αποστολή του βίντεο σε όλα τα σχολεία, ελπίζουμε να μεταφέρουμε λίγη απ’ τη χαρά και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων στα παιδιά και στο προσωπικό», σημειώνει.
 
Στην παραγωγή συμμετέχουν είκοσι επτά παιδιά από τα πιο κάτω σχολεία: Σχολή Κωφών, Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης (Κ.Β),  Β’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών (Κ.Β), ΙΒ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού-Λανίτειο (Κ.Β), Δημοτικό Σχολείο Ζήνων Λάρνακας, Δ’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, Γ’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, ΙΒ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου - Πεύκιος Γεωργιάδης, Β’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.
 
Δίδαξαν οι εκπαιδευτικοί: Αθηνά Νεοφύτου, Θέκλα Ελευθερίου, Κωνσταντία Μιχαηλίδου, Αχιλλέας Τσαγγαρίδης, Νίκος Βήχας, Ζαχαρίας Βανέζης, Μαρία Κάσινου, Σωτηρούλα Παπαμιχαήλ Λοΐζου, Νέαρχος Νεάρχου.
 
Την όλη προσπάθεια συντόνισε και επιμελήθηκε η Επιθεωρήτρια Μουσικής Δημοτικής Εκπαίδευσης  Δώρα Θεοδώρου Κωνσταντίνου.
 
«Τραγουδούμε λοιπόν: ΄Χρόνια πολλά να ζήσετε, να ’στε ευτυχισμένοι, τζιαι στο κορμίν τζιαι στην ψυσιήν, να ’ σαστεν πλουτισμένοι΄», καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας, στην ανακοίνωση του.
 

Δειτε Επισης

Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Δικαίωμα εγγραφής για 36 μήνες στο Μητρώο Οδοντιάτρων σε αποφοίτους από τρίτες χώρες έδωσε η Βουλή
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων
Πράσινο Ολομέλειας για δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Επίτροπος Διοικήσεως: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για επιταγμένο επί 50 χρόνια τεμάχιο