Έκλεισαν το Γ’ Δημοτικό στο Δάλι οι γονείς, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των εργοστασίων (pics)

Το είπαν και το έκαναν οι γονείς στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, οι οποίοι δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα διαμαρτυρόμενοι για την ρύπανση του αέρα που προκαλείται στην περιοχή, από τις δύο βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ασφάλτου.
 
Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου είχε προειδοποιήσει, μέσω επιστολής που έστειλε τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα, όσο και στο Δήμαρχο Τσερίου, πως αν δεν ανασταλεί η λειτουργία του παράνομου, όπως ανέφερε, εργοστασίου στο Τσέρι, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα προχωρήσουν σε τριήμερη αποχή από τα μαθήματα. Πράγμα που έγινε. Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, οι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου, Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε στον REPORTER πως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στις επιστολές που έστειλαν, ενώ προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων.
 
«Δίνουμε περιθώριο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Αν η κατάσταση παραμείνει έτσι και κορωνοϊού επιτρέποντος, θα προχωρήσουμε σε επ’ αόριστον διαμαρτυρία».  

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί, με την πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρει πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 22 Ιουλίου 2020 για μετακίνησή τους σε διάστημα 6 με 8 μηνών ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρόλα αυτά φαίνεται να καθυστερεί αδικαιολόγητα η υλοποίησή της.
 
«Η αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων μέχρι την οριστική μετακίνησή τους είναι μονόδρομος. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση και να προστατεύσουν την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών του Γ΄ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ιδαλίου. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα είναι αδιαμφησβήτητο», κατέληξε.

 

Δειτε Επισης

Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες (vids&pics)
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)