Έκλεισαν το Γ’ Δημοτικό στο Δάλι οι γονείς, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των εργοστασίων (pics)

Το είπαν και το έκαναν οι γονείς στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, οι οποίοι δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα διαμαρτυρόμενοι για την ρύπανση του αέρα που προκαλείται στην περιοχή, από τις δύο βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ασφάλτου.
 
Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου είχε προειδοποιήσει, μέσω επιστολής που έστειλε τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα, όσο και στο Δήμαρχο Τσερίου, πως αν δεν ανασταλεί η λειτουργία του παράνομου, όπως ανέφερε, εργοστασίου στο Τσέρι, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα προχωρήσουν σε τριήμερη αποχή από τα μαθήματα. Πράγμα που έγινε. Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, οι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου, Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε στον REPORTER πως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στις επιστολές που έστειλαν, ενώ προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων.
 
«Δίνουμε περιθώριο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Αν η κατάσταση παραμείνει έτσι και κορωνοϊού επιτρέποντος, θα προχωρήσουμε σε επ’ αόριστον διαμαρτυρία».  

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί, με την πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρει πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 22 Ιουλίου 2020 για μετακίνησή τους σε διάστημα 6 με 8 μηνών ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρόλα αυτά φαίνεται να καθυστερεί αδικαιολόγητα η υλοποίησή της.
 
«Η αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων μέχρι την οριστική μετακίνησή τους είναι μονόδρομος. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση και να προστατεύσουν την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών του Γ΄ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ιδαλίου. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα είναι αδιαμφησβήτητο», κατέληξε.

 

Δειτε Επισης

«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Στα ύψη ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Οι προκλήσεις της ΕΕ για απόκτηση στρατηγικής αυτονομίας, η παρουσία ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Κύπρου