Επιβράβευση μαθητή για συγκέντρωση 100.000 πλαστικών πωμάτων

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ σε συνεργασία με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου ( Αγίου Σπυρίδωνα ) οργάνωσε το πρωί μια μικρή και σεμνή τελετή στο αμφιθέατρο του σχολείου με σκοπό την επιβράβευση του μαθητή της Δ΄ τάξης Πάσσιου Λεύκου, ο οποίος συνέλεξε τον εντυπωσιακό αριθμό των 100.000 πλαστικών πωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ο  Λεύκος άξιζε την επιβράβευση για την ευαισθητοποίηση του στην καταπολέμηση της μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων.

Στην εκδήλωση εκτός από τους συμμαθητές του Λεύκου ήταν καλεσμένος ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μ. Παυλίδης, ο οποίος με την σειρά του συνεχάρη τον νεαρό μαθητή και του χάρισε το βιβλίο της Ιστορίας της Γεροσκήπου.

Στην εκδήλωση καλέστηκε διαδικτυακά και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου, η οποία πρόθυμα ανταποκρίθηκε, όπως αναφέρεται, και απεύθυνε στους μαθητές ένα ένθερμο μήνυμα για την εξαιρετική πρωτοβουλία του συμμαθητή τους. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος με τη σειρά της χάρισε στον Λεύκο το βιβλίο που αναφέρεται στον κυπριακό γύπα και δεσμεύτηκε να ξεναγήσει τον νεαρό μαθητή στις φωλιές προστασίας του γύπα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπεύθυνος λειτουργός για τα Πράσινα σημεία της Επαρχίας Πάφου Μιχάλης Μιχαήλ στα οποία μεταφέρθηκε η μεγάλη ποσότητα των πλαστικών πωμάτων για την ανακύκλωση.

Η εκπρόσωπος της ΑΚΤΗΣ Άννα Τσέλεπου με την σειρά της συνεχάρη τον μικρό εθελοντή Λεύκο και χάρισε σ αυτόν προϊόντα οικολογικά της ΑΚΤΗ. 


Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού
Τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «51 χρόνια μετά η ζωή επιμένει» του ΓΤΠ