Ίδρυση Ορθόδοξης επιτροπής στην Ουάσινγκτον-Η Αγία Σοφία από τους κύριους λόγους δημιουργίας

Νέος Οργανισμός με την επωνυμία Ορθόδοξη Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων «Orthodox Public Affairs Committee (OPAC)» ιδρύθηκε στην Ουάσινγκτον.

Στόχος της Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό της είναι η παροχή δημόσιας συνηγορίας για την παγκόσμια Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Επίσης, στόχος της Επιτροπής, να προωθήσει, να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί τις χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο ενάντια σε διώξεις, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.

Όπως σημειώνεται στον επίσημο ιστότοπό της, ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και ο Χριστιανισμός «εν γένει δέχονται επίθεση από πολιτιστικές υπεξαιρέσεις, πρακτικές διακρίσεων έναντι των μειονοτήτων και άμεσες διώξεις σε όλο τον κόσμο».

Όπως λέει ο Γιώργος Τζιτζίκος, πρώην Deputy Assistant του Τραμπ που υπηρέτησε ως διευθυντής του Λευκού Οίκου και συνιδρυτής και πρόεδρος της OPAC, «αναζητούμε να σφυρηλατήσουμε συνεργασίες με αυτούς που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και στόχους. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν ένας από τους κύριους λόγους που δημιουργήθηκε η OPAC».

Ο Οργανισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει τις εξής διευθύνσεις: OrthodoxPac.org και Twitter @OrthodoxPac.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
Πάνω από 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από το πρωί της Παρασκευής στη Γάζα-«Ένας βομβαρδισμός κάθε τέσσερα λεπτά»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα
Μακρόν μετά την επικοινωνία με Τραμπ-«Ο Πούτιν απορρίπτει την ειρήνη, συντονιζόμαστε με ΗΠΑ για ενιαία απάντηση»
Ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ζητά και πάλι ο Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Έντι Ράμα γονάτισε για να υποδεχθεί τη Μελόνι στην Αλβανία
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το λιμάνι Σάλιφ στην Υεμένη
Έρευνα σε βάρος του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά