Τζόνσον: Δύσκολα τα πράγματα για εμπορική συμφωνία με ΕΕ, αλλά θα συνεχίσουμε να συζητάμε

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα» αναφορικά με την προοπτική επίτευξης εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ για την περίοδο μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στο τέλος του έτους.

«Προφανώς η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πάντοτε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να συζητάμε αν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα συμφωνίας», συμπλήρωσε ωστόσο ο Βρετανός ηγέτης.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τους νόμους της, καθώς για αυτό ψήφισαν οι πολίτες υπέρ του Brexit.

Αναφερόμενος σε ένα από τα εμπόδια της συμφωνίας, τα αλιευτικά δικαιώματα των Ευρωπαίων ψαράδων στα βρετανικά ύδατα, σχολίασε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ελέγχει τα ύδατα και τα αλιευτικά δικαιώματα του.

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή, θα συνεχίσουμε να μιλάμε, αλλά πρέπει να πω ότι τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα. Υπάρχει ένα κενό που χρειάζεται να γεφυρωθεί», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, καλώντας την ΕΕ «να λογικευτεί» και να προτείνει και η ίδια κάτι αποδεκτό.

Παραδέχθηκε δε ότι ένα εμπορικό "no deal" θα είναι αρχικά δύσκολο, αλλά επανέλαβε ότι η Βρετανία «θα ευδοκιμήσει σθεναρά» ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση.

Νωρίτερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ είχε προειδοποιήσει ότι απομένουν «μόνο λίγες ώρες» για την επίτευξη συμφωνίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στην Κρουαζέτ από την πτώση ενός φοίνικα
Το Ισραήλ επιτέθηκε στην Υεμένη πρώτη φορά μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με τους Χούθι για κατάπαυση του πυρός
Αεροπορική τραγωδία στη Φινλανδία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες από τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν
Μετά το ναυάγιο στην Τουρκία βγήκε μπροστά ο Τραμπ-«Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα»
ΒΙΝΤΕΟ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Κεντάκι και Μιζούρι
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας ζητά ο Ζελένσκι-Έτοιμος να ασκήσει μοχλό πίεσης ο Τραμπ στη Ρωσία
Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο-Πέντε άτομα στο νοσοκομείο