Κλείδωσε το όνομα της συνεργασίας ΕΔΕΚ-Συμμαχίας, κλειδώνουν και τα ψηφοδέλτια

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο προγραμματισμός της σύμπραξης της ΕΔΕΚ με τη Συμμαχία Πολιτών ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του 2021. Με τα ψηφοδέλτια των επαρχιών Λεμεσού και Αμμοχώστου να εκκρεμούν, τα στελέχη των δύο κομμάτων μαζί με τους 56 υποψήφιους βουλευτές, αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου να μπουν στην τελική ευθεία. 

Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα υπήρξε έγκριση από τα ανώτερα όργανα των δύο κομμάτων του λογοτύπου καθώς και του ονόματος που θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε πως στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται το λογότυπο της ΕΔΕΚ με τη κόκκινη γροθιά, ενώ η ονομασία του συνδυασμού θα είναι «ΚΣ ΕΔΕΚ-Κοινωνική Συμμαχία».

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως αν και αρχικά ο προγραμματισμός ήθελε τις ανακοινώσεις να ολοκληρώνονται εντός της εβδομάδας, δύο παράγοντες συνέτειναν στη μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται. Αφενός τα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κίνδυνος καταψήφισης των προυπολογισμών και αφετέρου ο συνωστισμός υποψηφίων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Αμμόχωστο, καθυστερούν τις ανακοινώσεις σε Λεμεσό και Αμμόχωστο. Υπενθυμίζεται ότι το ψηφοδέλτιο της επαρχίας Λευκωσίας ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη. 

Μάλιστα, αν και η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε επαφή με όσους εξέφρασαν την επιθυμία συμμετοχής στα ψηφοδέλτια, ώστε να ανιχνεύσει αν υπάρχει πρόθεση για να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες, τότε δεν αποκλείεται να επιλεχθεί μια άλλη διαδικασία επιλογής μέσω ψηφοφορίας.

Πάντως, θεωρείται δεδομένο πως όποια κι αν είναι η εξέλιξη στις δύο επαρχίες, τα ψηφοδέλτια που εκκρεμούν θα ανακοινωθούν πριν από το τέλος του χρόνου. 

Στη Λεμεσό υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Πρόοεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπολος,  σύμβουλος του για θέματα Κυπριακού Χρίστος Ιακώβου, ο Γιώργος Ευσταθίου από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών, ο επαρχιακός της ΕΔΕΚ Λευκιος Δοράτης, η Χριστιανά Καρκαλλή και η Φανή Παπαβασιλείου. 

Σε ότι αφορά την Αμμόχωστο μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει  Αννίτα Λίλλη, ο Νίκος Χριστοφή και ο Λένος Σκιτίνης από τη Συμμαχία Πολιτών, ενώ από την ΕΔΕΚ, αναμένται να είναι στο ψηφοδέλτιο, ο αντιπρόεδρος Λευτέρης Αντρέου, ο Νίκος Άστρας, ο Σώζος Πούγιουρος, ο Πέτρος Ασσιώτης, καθώς και ο Δημήτρης Σαβουλλής. Επίσης ακούγεται και το όνομα του Μάριου Πρίαμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια σε Πάφο, Κερύνεια, Λάρνακα και Λευκωσία. Στην Πάφο υποψήφιοι θα είναι, ο Παναγιώτης Βορκάς, Δημοτικός Σύμβουλος, ο Βάσος Δημητρίου, Δημοτικός Σύμβουλος, ο Ηλίας Μυριάνθους, Βουλευτής και από τη Συμμαχία Πολιτών ο Δώρος Παφίτης, επιχειρηματίας. Στην Κερύνεια υποψήφιοι θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαπήθου Ντίνος Ευθυμίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερύνειας Πανίκος Πάρπας και η εκπαιδευτικός Μαρία Περατικού.

Στη Λάρνακα υποψήφιοι είναι, από τη Συμμαχία Πολιτών ο Ανδρέας Αποστόλου, πολιτικός μηχανικός, ο οδοντίατρος Ξενάκης Κυριακίδης, η ελέγκτρια Γεωργία Μιτσηγιώργη, ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Γιώργος Χαρή και ο φαρμακοποιός και δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας Αντρέας Χριστοφόρου. 

Στη Λευκωσία, υποψήφιοι είναι ο Ακάμας Βίκτωρας, Δικηγόρος, ο Γεωργίου Γιώργος, Δημοσιογράφος, ο Γεωργίου Στέλιος, Πολιτικός Μηχανικός, η Γιαβάση Ρένα, Πρόεδρος Γυναικείας Οργάνωσης Συμμαχίας Γυναικών και Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης, ο Δημητρίου (Μελεούνης) Δημήτρης, Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, ο Ευσταθίου Κωστής, Βουλευτής, ο Ζάγανος Λάκης, Πρόεδρος Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας Συμμαχίας Πολιτών, ο Θεοδώρου Μαρίνος, Οδοντίατρος, Μέλος Π.Γ. ΕΔΕΚ, η Θωμά Χαρά, Ιδιωτικός Υπάλληλος, η Ιωάννου Νατάσα, Δημοσιογράφος, η Κοζάκου-Λυμπουρή Έλενα, Διδάκτωρ Αρχιτέκτονας, Ερευνήτρια, Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης ΕΔΕΚ, ο Μαλαχουρίδης Αχιλλέας, Ά Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών, Κοινοτάρχης Αλάμπρας, ο Οδυσσέως Ανδρειανή, Διακεκριμένη Ερευνήτρια-Ακαδημαϊκός, Υπεύθυνη Γραφείου Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΔΕΚ,  η Περικλέους Έλενα, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, ‘Β Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ, ο Σοφοκλέους Δημήτρης, M.D. Ειδικός Ακτινολόγος, ο Χαννίδης Μάριος, Νομικός/Διευθυντής Επιχειρήσεων, ο Χρίστου Νικόλας, Οικονομολόγος, ο Χριστοδούλου Πάμπος, Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Νεολαίας ΕΔΕΚ, ο Χριστοφίδης Σπύρος, Ανώτερος Στέλεχος CYTA, Mέλος ΕΤΕΚ και ο Χριστοφορίδης Απόστολος, Νομικός Σύμβουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρουσίασε τους 20 υποψήφιους βουλευτές στην Επαρχία Λευκωσίας η ΕΔΕΚ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ελληνοκύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον Τατάρ στο Λονδίνο
Ενοχλήθηκε με το ταξίδι του ΠτΔ στην Αθήνα ο Τατάρ-«Προσπάθησε να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα»
Αννίτα: Να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής
Εκδόθηκε ο 10ος τόμος του «Φακέλου της Κύπρου»
Μη αποδεκτή η σημερινή κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο υποστηρίζουν Ε/κ και Τ/κ κόμματα
Στην ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας το Κυπριακό
Προσφυγή Ελεγκτικής σε INTOSAI για μη υποβολή στοιχείων από ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία μέσω τηλεδιάσκεψης
Αλλαγές στο σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ίδια κατανάλωση
Δέκα υποτροφίες για σπουδές σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας για γυναίκες εξήγγειλε ο Πρόεδρος