Ο Αμερικανός ΥΠΕΣ προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό

Ο Υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Μπέρνχαρτ, προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, ενημέρωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών του.

Ο Μπέρνχαρτ είναι ασυμπτωματικός και θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι όσο παραμένει σε απομόνωση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Νίκολας Γκούντγουιν, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Εσωτερικών είναι αρμόδιος κυρίως για θέματα όπως είναι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η διαχείριση ομοσπονδιακών γαιών, ιδίως των εθνικών πάρκων, καθώς και για ορισμένα ζητήματα που άπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων που έχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών των περισσότερων άλλων κρατών ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας.

Στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικάνος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού "δημόσια" αύριο Παρασκευή, θα του χορηγηθεί η πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη.

Ο Πενς και η σύζυγός του Κάρεν θα εμβολιαστούν για να "ενισχύσουν την εμπιστοσύνη" των Αμερικανών στην εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίτερα φέτος, δεν έχει διευκρινίσει πότε ακριβώς θα το κάνει.

"Ο Πρόεδρος είναι έτοιμος να εμβολιαστεί και θα το κάνει όταν η ομάδα των γιατρών του κρίνει πως είναι κατάλληλο", ανέφερε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

"Όμως η προτεραιότητά του είναι οι εργαζόμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή", πρόσθεσε η ίδια.

Εξάλλου, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα εμβολιαστεί την επόμενη εβδομάδα, επίσης δημόσια, όπως και ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ έδωσαν την Παρασκευή το πράσινο φως για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης σε όλη τη χώρα που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αναμένεται εξάλλου να δώσει μέσα στην εβδομάδα άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της oderna.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος
Μυστήριο με την πρόταση εκεχειρίας του Γουϊτκοφ-Άλλα λέει η Χαμάς και άλλα το Ισράηλ
ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε και δεύτερη γέφυρα στη Ρωσία-Υπόνοιες για δολιοφθορά
Δέκα νεκροί και εκατό τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στο κέντρο βοήθειας στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε γέφυρα στη Ρωσία-Τουλάχιστον επτά νεκροί και 30 τραυματίες
Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών στην Τουρκία στη 12η επέτειο των κινητοποιήσεων κατά του Ερντογάν
Κουνάει το δάκτυλο στις ΗΠΑ η Κίνα για την Ταϊβάν-«Μην παίζετε με τη φωτιά»
BINTEO: Τουλάχιστον 21 αθλητές νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στη Νιγηρία
Γιατί τα βρίσκει σκούρα ο Τραμπ με την επιβολή των δασμών-Οι παλινωδίες και η πραγματικότητα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στο Μόναχο λίγο πριν τον τελικό του Champions League