Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Δεν υποχωρούν οι καταιγίδες

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί μας, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέα προειδοποίηση. 
 
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κίτρινη προειδοποίηση εκδόθηκε για σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το απόγευμα. 
 
Αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες να επηρεάσουν την περιοχή και η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει χαλάζι. 
 
Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ την ώρα που τερματίζεται η πορτοκαλί προειδοποίηση που εκδόθηκε χθες και συγκεκριμένα στις 20:00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 06:00. 
 
Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε κάποιες περιοχές οι βροχές θα είναι έντονες και παρατεταµένες. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο.
 
Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεµα θα πνέουν πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης αλλά στα προσήνεµα θα είναι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες µε τα φαινόµενα τοπικά να είναι έντονα και παρατεταµένα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Σταδιακά τα φαινόµενα θα εξασθενίσουν και αναµένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 µποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεµα θα πνέουν µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ. Αργά το απόγευµα αναµένεται εξασθένιση και των ανέµων. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης αλλά στα προσήνεµα θα είναι πολύ κυµατώδης.
 
Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.
 
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι τοπικά κυµατώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγµένη.
 
Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Πέµπτη και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή και το Σάββατο, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.
 

Δειτε Επισης

Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ