Στόλτεμπεργκ: Λυπηρό οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον

Την εκτίμηση πως είναι λυπηρό οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.
 
Ο Γενικός Γραμματέας, ερωτηθείς σχετικά με την αμερικανική απόφαση για κυρώσεις στην Άγκυρα για την αγορά των S400, σημείωσε ότι "λυπάμαι που φτάσαμε σε μια κατάσταση όπου σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλο". Σημείωσε ωστόσο ότι "έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για τις συνέπειες της τουρκικής απόφασης για απόκτηση του ρωσικού συστήματος πυραυλικής αεράμυνας S400, πρόκειται για εθνική απόφαση, αλλά το σύστημα των S400 δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην ολοκληρωμένη πυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ και έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου προηγουμένως".

"Την ίδια ώρα, καλώ όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας περιλαμβανομένης να εξετάσουν αν υπάρχουν τρόποι να βρουν μια θετική λύση", τόνισε. "Γνωρίζουμε πως υπήρξαν συζητήσεις για την παράδοση νατοϊκών συστημάτων, όπως οι Patriot και άλλων που μπορούν να ενισχύσουν την τουρκική αεράμυνα με τρόπο συμβατό με την ενσωμάτωση στη νατοϊκή αεράμυνα, συνεπώς, συνιστώ πως είναι σημαντικό να δούμε τώρα όλοι πώς μπορούμε να βρούμε μια θετική λύση στο δύσκολο αυτό ζήτημα για την Τουρκία και τη συμμαχία", κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα