Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το σκηνικό του καιρού-Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής

Βαροµετρικό χαµηλό µε κέντρο την Κρήτη κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι την Τετάρτη.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταµένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, αλλά σύντοµα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά τοπικά στα παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να βελτιωθεί. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Κρυμμένες κούτες με τσιγάρα και καπνό εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»