Click away με… δοκιμές στο δρόμο στην Ελλάδα-Οργή και προειδοποιήσεις Άδωνη

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες του click away στέλνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και στην οποία διακρίνεται μία γυναίκα να δοκιμάζει παπούτσια έξω από κατάστημα, την Κυριακή.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας στην περιγραφή: «Μία γυναίκα αφού έχει αγοράσει παπούτσια τα δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη επιθυμία του καταστηματάρχη».

Αμέσως η φωτογραφία έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και προφανώς έπεσε στην αντίληψη του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος στην ανάρτησή του τόνισε ότι απαγορεύεται η δοκιμή των προϊόντων που αγοράζουν με τη μέθοδο του click away οι καταναλωτές ενώ, σημείωσε ότι οι έλεγχοι που θα γίνουν σήμερα θα το λάβουν υπόψιν.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
«Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα».
 
Παπαθανάσης: Δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε ρούχα ή παπούτσια στον δρόμο
Ερωτηθείς για εικόνες από τη χθεσινή «πρεμιέρα» του click away, με πελάτες που δοκίμαζαν παπούτσια εκτός καταστήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επεσήμανε:

«Δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε ρούχα ή παπούτσια εκτός καταστήματος. Υπάρχει περιθώριο 14 ημερών να επιστραφεί. Αυτό συνέβαινε και πριν όταν παραγγέλναμε από το διαδίκτυο».

Το σύστημα δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα ο κ. Παπαθανάσης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για το click away, τις μετακινήσεις εν μέσω γιορτών, αλλά και το λιανεμπόριο.

Ο υπουργός τόνισε αρκετές φορές ότι το σύστημα δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα και επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη δημόσια υγεία για να ανοίξουμε τα φυσικά καταστήματα».
 
«Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να κρατά κλειστή την οικονομία, αλλά δεν θέλουμε και κανείς να μπαίνει στις ΜΕΘ ή να πεθαίνει», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης και εξήγησε ότι η απόφαση για το click away στόχο έχει την αποσυμφόρηση της κατάστασης λόγω των αυξημένων παραγγελιών για τις γιορτές.

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρός αντιδήμαρχος μετά από θανατηφόρο, σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
Κατακραυγή στην Τουρκία για τις πολυτελείς διακοπές του υπουργού Τουρισμού στην Ελλάδα
Το άγνωστο σχέδιο επίθεσης σε ισραηλινό στόχο-Πώς η Δύναμη Κουντς ετοίμαζε χτύπημα στο Ψυχικό
Τρεις κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξαν οι ΗΠΑ-«Ήταν μία θεαματική στρατιωτική επιτυχία»
LIVE: Χάος στη Μέση Ανατολή μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο-Ιρανική επίθεση στο Μπεν Γκουριόν
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν