Συνελήφθη Γάλλος τζιχαντιστής στο Παρίσι από τις τουρκικές αρχές

«Ένα πρόσωπο γαλλικής υπηκοότητας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να περάσει παράνομα από τη Συρία στην Τουρκία», διευκρινίζει το υπουργείο της χώρας, σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι τα αρχικά του ονόματος του φερόμενου τζιχαντιστή είναι Σ.Τζ.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο άνδρας αυτός ανήκε στη Φιρκάτουλ Γουράμπα, την ομάδα της οποίας ηγείται ο Γάλλος τζιχαντιστής Ουμάρ Ντιαμπί, άλλως Όμαρ Όμσεν, ο οποίος είναι ύποπτος ότι έπεισε πολλούς Γάλλους να πάνε στη Συρία. Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ουμάρ Ντιαμπί συνελήφθη τον Αύγουστο στη Συρία από την οργάνωση τζιχαντιστών Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) που ελέγχει τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ο Γάλλος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην τουρκοσυριακή μεθόριο προσπάθησε να εισέλθει στην Τουρκία με πλαστή ταυτότητα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Αυτός κρατείται τώρα στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Ρεϊχανλί, στη νοτιοανατολική Τουρκία, διευκρίνισαν οι αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στην Κρουαζέτ από την πτώση ενός φοίνικα
Το Ισραήλ επιτέθηκε στην Υεμένη πρώτη φορά μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με τους Χούθι για κατάπαυση του πυρός
Αεροπορική τραγωδία στη Φινλανδία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες από τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν
Μετά το ναυάγιο στην Τουρκία βγήκε μπροστά ο Τραμπ-«Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα»
ΒΙΝΤΕΟ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Κεντάκι και Μιζούρι
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας ζητά ο Ζελένσκι-Έτοιμος να ασκήσει μοχλό πίεσης ο Τραμπ στη Ρωσία
Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο-Πέντε άτομα στο νοσοκομείο