Συνεχίζει να προκαλεί ο Ακάρ-«Η Ελλάδα παρενοχλεί με τις Navtex»

Την Ελλάδα κατηγορεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ότι παρενοχλεί με τις NAVTEX, υποστηρίζοντας ότι αυτό το θέμα "το εκμεταλλεύεται πολύ" και πως έχει εκδώσει δεκάδες NAVTEX μέσα σε τρεις μήνες αλλά χρησιμοποίησε μόνο δύο.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τους στρατηγούς, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε “δεν έχουμε βλέψεις για κανέναν. Εμείς είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, του διαλόγου και της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων στα προβλήματα. Είπαμε ‘ναι’ σε κάθε είδους διαπραγματεύσεις. Στις διερευνητικές συνομιλίες, στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στις διαπραγματεύσεις με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για γίνουν αυτά που πρέπει ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, σε όλα αυτά είπαμε ΄ναι’. Βρήκαμε όμως ανταπόκριση; Δυστυχώς δεν βρήκαμε. Αλλά ελπίζουμε ακόμη να βρούμε”, ανέφερε ο  Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι δεν πρέπει να παρεξηγηθεί το γεγονός ότι η Τουρκία "είναι υπέρ της φιλίας και των καλών σχέσεων".

“Αυτό δεν σημαίνει καθόλου υποχώρηση. Δεν πρέπει να ερμηνευτεί έτσι, δεν πρέπει να παρεξηγηθεί. Είμαστε αποφασισμένοι, κατηγορηματικοί και άξιοι. Αν πεθάνουμε θα είμαστε μάρτυρες, αν μείνουμε θα είμαστε βετεράνοι, καθαρά και ξάστερα. Γι αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι πρέπει να γίνει στο Αιγαίο και την Μεσόγειο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιό μας. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και να διασφαλίσουμε κάθε τεχνική και επιστημονική έρευνα στο πλαίσιο των αποφάσεων που θα λάβει το κράτος μας και τα αρμόδια υπουργεία μας. Θα το διασφαλίσουμε και αυτό από άποψης των ερευνητικών μας πλοίων εκεί”, είπε ο Τούρκος υπουργός.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Γαλλίας
Ανησυχία στα κατεχόμενα για την αύξηση των ποινών για σφετερισμό
Δεν αναμένει κάτι εντυπωσιακό στο Κυπριακό ο Στεφάνου-«Σημαντικό που ασχολείται ο διεθνής παράγοντας»
Μόνο μετά την «αναγνώριση κυριαρχίας» δέχεται να συνομιλήσει ο Τατάρ
Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο της ΕΕ η Κύπρος για μη υιοθέτηση κανόνων για τις ΑΠΕ
Ειδικό απεσταλμένο στο Κυπριακό με ξεκάθαρες αρμοδιότητες προτείνει ο Οζερσάι
Τεχνοκρατικές διεργασίες για φόρμουλα άρσης κυρώσεων ΕΕ για τη Συρία-Ανησυχία από Κύπρο και Ελλάδα
Απλοποίηση διαδικασιών για έλεγχο πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων από τις τράπεζες ζητούν βουλευτές
Άνοιξε η συζήτηση για πλαφόν θητειών των βουλευτών-Προβληματισμός για εξαιρέσεις και αναδρομικότητα
Ενημέρωσε Γεραπετρίτη για άτυπη πενταμερή η Ντι Κάρλο-«Απόλυτη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού»