Από τα μέσα Ιανουαρίου αρχίζει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία

Ο εμβολιασμός των Ιταλών κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ντομένικο Αρκούρι, Ειδικός Επίτροπος για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχθεί η χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το όλο έργο θα αναλάβουν 3.000 γιατροί και 12.000 νοσοκόμοι, ενώ οι πολίτες αναμένεται να εμβολιαστούν όχι μόνο σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία, αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (πρόκειται για λυόμενα, κλειστά περίπτερα) και σε μεγάλα γυμναστήρια. Μετά την πρώτη φάση, με τον εμβολιασμό των ευπαθών κατηγοριών, τα περίπτερα αυτά θα τοποθετηθούν σε όλες τις μεγάλες πλατείες των αστικών κέντρων της χώρας.

Άμεση προτεραιότητα, πάντως, θα δοθεί σε 1.800.000 γιατρούς, νοσηλευτές, και ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας.

Σύμβολο της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ιταλία θα είναι ένα αγριολούλουδο, το ηρανθές, με σύνθημα «η Ιταλία ξαναγεννιέται μαζί με ένα λουλούδι».

Το στιλιζαρισμένο, μοβ λουλούδι σχεδίασε ο γνωστός Ιταλός αρχιτέκτονας Τίτο Μποέρι, ο οποίος δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σύμβολο της άνοιξης και της αναγέννησης της χώρας, μετά από αυτή την παρατεταμένη, σκοτεινή περίοδο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Κρυμμένες κούτες με τσιγάρα και καπνό εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»