Πώς θα υποχρεωθεί ο Τραμπ να υπογράψει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας-Σε τι διαφωνεί ο Αμερικανός Πρόεδρος

Πλέον το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, θα σταλεί στο Οβάλ Γραφείο για να υπογραφεί, με τον Ντόναλντ Τραμπ, όμως, να αναμένεται ότι θα βάλει βέτο, καθώς ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ενημερώσει το Κογκρέσο για τις αντιρρήσεις και τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιρρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ δεν σχετίζονται με το θέμα των τουρκικών κυρώσεων, αλλά έχουν να κάνουν με ορισμένες άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες προβλέπουν την αλλαγή ονομάτων σε στρατιωτικές βάσεις αλλά και νομική προστασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένα από τα οποία, όπως είναι γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί ένα ανοιχτό μέτωπο.

Εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να επιμένει σε αυτή τη στάση, το νομοσχέδιο θα επιστρέψει στο Κογκρέσο, όπου θα χρειαστεί ενισχυμένη πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο του προεδρικού βέτο. 

Σε αυτή την περίπτωση, ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υποχρεωμένος να υπογράψει το νομοσχέδιο, το οποία θα τον αναγκάσει να επιβάλει πέντε διαφορετικού είδους κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Η απροθυμία Τραμπ κινητοποίησε το Κογκρέσο
Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις αυτές προβλέπονται στο πλαίσιο του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής μέσω Κυρώσεων (CAATSA). Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οι κυρώσεις θα έπρεπε να είχαν ήδη ενεργοποιηθεί.

Η απροθυμία, όμως, του Λευκού Οίκου, φαίνεται ότι ανάγκασε τους Αμερικανούς νομοθέτες να συμπεριλάβουν τη πρόβλεψη των κυρώσεων στο NDAA, ένα νομοσχέδιο που παραδοσιακά περνάει με διακομματική στήριξη και ευρεία πλειοψηφία.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ιστορική απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Δειτε Επισης

Οι τέσσερις όροι που έθεσε η Ρωσία προς την Ουκρανία-«Αποκομμένες απαιτήσεις από την πραγματικότητα»
Φρίκη στην Ιταλία-Μητέρα πέταξε το νεογέννητο μωρό της στην τουαλέτα
«Καφκικό» περιβάλλον στη Ρουμανία πριν τις προεδρικές κάλπες-Ο πόλεμος των τρολ και η λογοκρισία
Λίγες ώρες μετά τις επαφές στην Κωνσταντινούπολη, οι Ρώσοι χτύπησαν λεωφορείο-Ξεκληρίστηκε οικογένεια
Ντρίμπλες από το Κρεμλίνο-«Ίσως» να υπάρξει συνάντηση του Πούτιν με τον Ζελένσκι, ο όρος της Μόσχας
Το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή-Επεξεργάζεται τη μετεγκατάσταση ενός εκ. Παλαιστινίων στη Λιβύη
Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ισραηλινους βομβαρδισμούς στη Γάζα-Για «εθνοκάθαρση» προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Καταγγελίες κατά της Κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ-Προωθεί νομοσχέδιο για επιβολή φόρου 30% στις δωρεές
Ο Moody's υποβάθμισε το αμερικανικό αξιόχρεο-Oργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου
Επιστροφή στο σημείο μηδέν μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για την Ουκρανία-Τα τρία συμπεράσματα