Προς αδιέξοδο οι συνομιλίες επίτευξης συμφωνίας για το Brexit

Προς αδιέξοδο βαίνουν οι συνομιλίες επίτευξης συμφωνίας για το Brexit όπως επιβεβαιώνεται τόσο από το Λονδίνο όσο και από τις Βρυξέλλες.

Όπως έχουν επισημάνει, συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι απίθανο να βγει λευκός καπνός την Κυριακή.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε, πριν από λίγα 24ωρα, ότι δεν βρέθηκε συμφωνία που να επισκιάζει τα αγκάθια στις συνομιλίες.

Ο Μπόρις Τζόνσον, από την πλευρά του, τονίζει ότι πρέπει να συντελεστεί «μεγάλη αλλαγή» πάνω στα σημεία που εμποδίζουν τις διαδικασίες έγκρισης, όπως είναι τα δικαιώματα αλιείας και επιχειρηματικού ανταγωνισμού.

Η προθεσμία της Κυριακής για σύμπλευση των δύο πλευρών, ύστερα από μήνες ζυμώσεων, δόθηκε από Βρετανία και ΕΕ.

Εάν δεν επιτευχθεί εμπορική συμφωνία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τότε Βρετανία και ΕΕ θα μπορούν να επιβάλλουν δασμούς στα προϊόντα του καθενός.

Το γεγονός αυτό θα οδηγούσε στην εκτίναξη τιμών, όπως και σε άλλες αλλαγές

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Middle East Eye: Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την Τουρκία για την επικείμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Πίδακες λάβας ύψους ως και 300 μέτρα εκτόξευσε το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Οι Ευρωπαίοι πιέζουν το Ιράν να αποδεχθεί τον μηδενικό εμπλουτισμό σε ουράνιο-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Γενεύης
Πούτιν: «Ανησυχώ για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
ΟΗΕ: Το Ισραήλ περιμένει από τους Ευρωπαίους «σθεναρή θέση» απέναντι στο Ιράν
Αυτή είναι η πρόταση τεσσάρων σημείων από τους Ευρωπαίους προς το Ιράν για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»