Το ψευδοκράτος θα ανοίξει «εθνικό κήπο» στον χώρο που θα επισκεφθεί ο Ερντογάν στο Βαρώσι

Ο «κυπριακός εθνικός κήπος» κτίζεται στο περίκλειστο κατεχόμενο Βαρώσι, στο σημείο το οποίο θα επισκεφθούν παράνομα στις 15 Νοεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί για να κάνουν πικνίκ.
 
Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, οι εργασίες διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς και ότι η προσφορά για το έργο έχει προκηρυχθεί στην Άγκυρα και όχι στην κατεχόμενη Λευκωσία.
 
Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επίσκεψη Έρντογαν-Μπαχτσελί. Λέγεται ότι οι μελέτες σε σχέση με την κατασκευή του κήπου διεξήχθησαν στις 28 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η περιοχή θα ανακατασκευαζόταν από το ίδρυμα ΤΟΚΙ και τον Δήμο Ικονίου.
 
Σημειώνεται ότι την προσφορά έχει κερδίσει η τουρκική εταιρεία Taşyapı (Τασγιαπί) του επιχειρηματία Εμρουλλάχ Τουρανλί, η οποία διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, χρωστά σημαντικά ποσά στο «κράτος» και δεν έχει ολοκληρώσει την ανέγερση του «νέου αεροδρομίου» από το 2016. Η ίδια εταιρεία είχε κερδίσει και την προσφορά για το υπό ανέγερση «νοσοκομείο πανδημίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία, παρά το γεγονός ότι η πρότασή της ήταν ψηλότερη από εκείνη που υπέβαλαν εταιρείες στην κατεχόμενη Κύπρο.
 
Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ένωσης εργολάβων, Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ ανέφερε στην εφημερίδα ότι κανείς δεν ξέρει οτιδήποτε σε σχέση με την ανέγερση του «εθνικού πάρκου» στο Βαρώσι και ότι παρακολουθούν από κοντά το θέμα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την Κύπρο του 1974 μέσα από τη λογοτεχνία
Παππούδες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δίχρονου εγγονού τους-«Τον κρατούσαν σαν σακούλα σκουπιδιών»
Φόρτωσε τρία βαν με λαθραία τσιγάρα 44χρονος και την πλήρωσε ακριβά με 77 χιλιάδες (pics)
Η επίδραση του 1974 στην κυπριακή και την ελλαδική λογοτεχνία
Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού-Eκατοντάδες οι νεκροί από τις συγκρούσεις με τους Δρούζους
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Συνελήφθη 32χρονος για κλοπή 530 ευρώ από κατοικία-Επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς
Άκουσε τα αιτήματα των τυφλών ο ΟΚΥπΥ αλλά τα κενά για τα άτομα με αναπηρία παραμένουν κραυγαλέα
Στο κάδρο της ποινικής έρευνας για ΤΑΚΑΤΑ πέραν των 15 προσώπων, δύο ψηλά στη λίστα-Δεν αποκλείεται ανατροπή δεδομένων
Το μπαλάκι στο Υπουργικό για διαθεσιμότητα Νικολαΐδη, ζήτημα με Αναστασιάδου και Μιχαήλ-Προεκτάσεις για τους τρεις αξιωματούχους