Πήρε εντολή από Γκουτέρες και πιάνει ξανά δουλειά η Τζέιν Χολ Λουτ

Εντολή στην σύμβουλό του Τζέιν Χολ Λουτ να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκαλέσει άτυπη διάσκεψη 5+1 για την Κύπρο, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, η αμερικανίδα διπλωμάτις θα πρέπει να αναμένεται στην Κύπρο στο επόμενο 15νθήμερο, ενώ σε σχέση με τις επαφές που θα έχει με τις εγγυήτριες δυνάμεις, το πιθανότερο είναι να γίνουν εξ αποστάσεως.
 
Ο Αντόνιο Γκουτέρες ανέμενε από το Νοέμβριο του 2019 και τη συνάντηση του Βερολίνου την ολοκλήρωση της «εκλογικής διαδικασίας» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για να ξεκινήσει την προσπάθεια για επανασύγκληση της διάσκεψης για την Κύπρο, αρχικά σε άτυπη μορφή.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, με αφορμή τις τουρκικές απειλές στα Βαρώσια, ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε ξεκαθαρίσει πως πρόθεσή του είναι να ξεκινήσει η διαδικασία απ’ εκεί που σταμάτησε. Ωστόσο, είχε επισημάνει πως δεν μπορεί να αποτρέψει το να παρουσιαστούν άλλες προτάσεις από κάποιο από τα μέρη.

Πάντως, ισχύει αυτό που έχει επανειλημμένα τονίσει μετά το κλείσιμο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά, ότι δεν πρόκειται να συγκαλέσει τη διάσκεψη προτού πειστεί από τις διαβουλεύσεις που θα έχουν οι συνεργάτες του ότι οι συναντήσεις θα είναι χρήσιμες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντιπαράθεση καλλιτεχνών με Υφυπουργείο Πολιτισμού για το νομοσχέδιο της κατοχύρωσης
Απαντήσεις Αννίτας στην Συναγερμική παραφιλολογία-Δεν υπάρχει εισήγηση για αυτόματη υποψηφιότητα του προέδρου
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Βρετανού γιατρού-Την Πέμπτη αποφασίζεται αν θα μείνει υπό κράτηση ο Αϊκούτ
Στον αέρα το Ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης, δεν αναλαμβάνει την ασφάλεια η Αστυνομία-Η μπάλα στην ΟΥΕΦΑ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν τρεις ύποπτοι για απόπειρα φόνου στον Κόρνο-Απελαύνεται ο τέταρτος
Οδικό χάρτη για χαλλούμι ζητούν οι αιγοπροβατοτρόφοι-Δεν αποκλείουν κινητοποιήσεις
Τον Μάιο αναμένεται η εφαρμογή της πράσινης φορολογίας-Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές
Μπαίνει στην ΑΙ εποχή η Υπηρεσία Μέριμνας-Αποκτά σύντομα ψηφιακό βοηθό
Κεραυνός: Δεν είμαι αισιόδοξος για τον Great Sea Interconnector
Το 13% των εργαζομένων απουσίασαν από τη δουλειά λόγω ψυχολογικής πίεσης-Τι δείχνει έρευνα στην Κύπρο