Ράβε ξήλωνε σε έξι πολιτείες-Ισχνό προβάδισμα Μπάιτεν, τα ανατρεπτικά σενάρια

Ενα βήμα πίσω έκανε ο Τζο Μπάιντεν στον δρόμο του προς τον Λευκό Οίκο, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών οι εκλέκτορες της Αριζόνα, οι οποίοι είχαν κλειδώσει από χθες υπέρ της δική του υποψηφιότητας, πλέον είναι διεκδικήσιμοι κι από τον Ντόναλτ Τραμπ, με τη διαφορά ανάμεσα τους κατά την καταμέτρηση των νέων καλπών να έχει σμικρυνθεί.
 
Πλέον το αποτέλεσμα στην Αριζόνα με τους 11 εκλέκτορες είναι αναστρέψιμο, συνεπώς πλέον οι ανοικτές πολιτείες είναι έξι και όχι πέντε. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι κοντά στις 69 χιλιάδες ψήφους και ο Τραμπ έχει αξιοσημείωτη δυναμική. Είναι ενδεικτικό ότι η διαφορά των δύο υποψηφίων στη Νεβάδα είναι μόλις οκτώ χιλιάδες ψήφοι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι ο Μπάιντεν να κερδίσει την πολιτεία της Αριζόνα και της Νεβάδα και με αυτόν τον τρόπο να πετύχει τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων. 
 
Μάλιστα στο καλύτερο για τον ίδιο σενάριο, ο Μπάιντεν μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα και σε κάποιες άλλες πολιτείες, όπως η Τζίορτζια ή Πενσυλβάνια και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του δημιουργώντας και δεδομένα μεγαλύτερης νίκης απέναντι στον Τραμπ.
 
Το σενάριο που θέλει τον Τραμπ να ανατρέπει το αποτέλεσμα περιλαμβάνει πολλές εκδοχές. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να διατηρήσει την πρωτιά του στις κρίσιμες πολιτείες της Πενσυλβάνια, της Τζιόρτζια, της Αλάσκα και της Βόρειας Καρολίνα. Αν εξασφαλίσει αυτές τις πολιτείες, τότε φτάνει στους 268 εκλέκτορες και χρειάζεται άλλους δύο. 
 
Οι μόνοι διαθέσιμοι για να τους αντλήσει είναι αυτή της Νεβάδα και της Αριζόνα, έξι και έντεκα αντίστοιχα. Αν καταφέρει να αναστρέψει την κατάσταση σε μια από αυτές της δύο πολιτείες τότε θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές με βάση τη δυναμική που παρουσιάζει η καταμέτρηση αυτή την ώρα, αυτό το σενάριο είναι απομακρυσμένο, αν και όπως έχει ήδη αναφερθεί η διαφορά για παράδειγμα στη Νεβάδα είναι μόλις οκτώ χιλιάδες ψήφοι.
 
Αυτός είναι και ο λόγως άλλωστε που ενώ έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από τότε που έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες, δεν υπάρχει τελικό αποτεέλσμα, και όλες οι ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την πιο δραματική εκλογική διαδικασία των τελευταίων δεκαετιών. 
 

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα