Σύστημα καραντίνας στο σπίτι θα εφαρμοστεί στα κατεχόμενα για τον χειμώνα

Μετά τη δοκιμή της καραντίνας στο σπίτι με βραχιολάκι τις τελευταίες ημέρες και λόγω του υψηλού κόστους της υποχρεωτικής παραμονής σε ξενοδοχεία, στα κατεχόμενα θα περάσουν στη μόνιμη καραντίνα στο σπίτι, σύμφωνα με τον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί σε δηλώσεις στον «Μπαϊράκ» είπε ότι το καλύτερο μέτρο είναι η καραντίνα σε ξενοδοχεία που όμως έχει κοστίσει στο ψευδοκράτος 45 εκ και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Προετοιμάζονται πρόσθεσε, για την καραντίνα στο σπίτι καθώς έρχεται ο χειμώνας και οι εποχικές γρίπες και ιώσεις αναμένεται να αυξήσουν τους ασθενείς.
 
Ο κ. Πιλλί είπε ότι έχουν ζητήσει 50.000 εμβόλια γρίπης αλλά υπάρχει δυσκολία παγκοσμίως στο να αντεπεξέλθουν οι εταιρείες παραγωγής στη ζήτηση. Ωστόσο, πρόσθεσε, αναμένουν ότι αυτή η ποσότητα θα τους παραδοθεί. Προτεραιότητα, ανέφερε, θα έχουν οι χρόνιοι ασθενείς, από τους οποίους ζήτησε να προσέχουν και να μην βγαίνουν από το σπίτι αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
 
Ερωτηθείς για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο κ. Πιλλί είπε ότι αναμένεται να είναι έτοιμο εντός Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόλις εγκριθεί στα κατεχόμενα θα το έχουν σε πολύ λίγες μέρες.
 
Την ίδια ώρα, οι οργανωμένοι γιατροί στα κατεχόμενα ζητούν με ανακοίνωσή τους να γίνεται έλεγχος στα εργαστήρια που κάνουν τους ελέγχους PCR.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στην Μπερ Σεβά
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο χωρίς να κληρονομήσει τίποτα
Νέα διορία στο διάλογο για ΑΤΑ-Δεν τα βρίσκουν εργαζόμενοι και εργοδότες, η έκκληση προς Κυβέρνηση
Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ρωτούσε τι έγινε ο 43χρονος δολοφόνος στη Λαμία
Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες δίνουν πάνω από 400 πυροσβέστες και οκτώ εναέρια μέσα στη Χίο (pics)
Με μηνύματα αισιοδοξίας στο Προεδρικό ο Χαν-«Η λύση είναι προς το συμφέρον της Κύπρου, της ΕΕ και των γειτόνων»
Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία
Συνολικά 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία