Πρόταση Γιώργου Κάρουλλα προς ΥΠΕΣ και ΚΟΑΓ για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών νεαρών προσφυγικών οικογενειών

Πρόταση για παραχώρηση κρατικής γης στον ΚΟΑΓ στην οποία να ανεγερθούν κατοικίες, σε προσιτή τιμή ή ενοίκιο, για νεαρά ζευγάρια που προέρχονται από οικογένειες προσφύγων, υπέβαλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας. 

Στην επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΚΟΑΓ, ο βουλευτής αναφέρει πως πρέπει να αναζητηθεί γη σε αστικές και περιαστικές περιοχές ή πλησίον μεγάλων κοινοτήτων.

«Οι νέες αυτές οικογένειες που προέρχονται από χαμηλά προς μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα θα πρέπει να δεχθούν την κρατική μέριμνα», σημειώνει ο κ Κάρουλλας. Το μέτρο αυτό θα μπορεί πέρα από την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών να συμβάλει στην άρση της αδικίας σε σχέση με την ισότιμη κατανομή των βαρών από την τουρκική εισβολή. 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αμμοχώστου, με την υλοποίηση μιας τέτοιας πολιτικής θα μπορούν να ικανοποιηθούν νεαρά ζευγάρια που ενώ έχουν περιουσία στα κατεχόμενα αδυνατούν να αποκτήσουν ή να ενοικιάσουν στέγη στις ελεύθερες περιοχές αφού και η υπεραξία της γης τους εμποδίζει. Επιπλέον, η οικονομική κρίση από την πανδημία διογκώνει αυτή την αδυναμία. 

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google