ΥΠΠΑΝ: Η δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού θέτει σε συναγερμό την εκπαιδευτική κοινότητα

Η αποτρόπαια δολοφονία με αποκεφαλισμό του εκπαιδευτικού Σαμιουέλ Πατί από φανατικό ισλαμιστή, στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, θέτει σε συναγερμό την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη την Ευρώπη, αναφέρει, σε μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Με αφορμή τη δολοφονία του Γάλλου εκπαιδευτικού, σημειώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αλλά και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος και ο μαθητόκοσμος της Κύπρου «εξεγειρόμαστε μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη δολοφονική μανία».

«Εκφράζουμε αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση στον γαλλικό λαό και ειδικότερα στη γαλλική σχολική κοινότητα. Είναι η ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς και τον μαθητικό κόσμο στη Γαλλία και σε άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουμε την απειλή, απαντώντας με το μήνυμα του Γάλλου Υπουργού Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ για "Αξιοπρέπεια, Ενότητα, Ελευθερία". Η δολοφονία τριών γυναικών από άλλο φανατικό ισλαμιστή, σε εκκλησία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία, δυο εβδομάδες αργότερα, δείχνει δυστυχώς ότι η τυφλή επίθεση του φονταμενταλισμού εναντίον των βασικών αξιών και αρχών του πολιτισμού μας συνεχίζει να είναι απειλή για τη δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι είναι ώρα «να ενώσουμε δυνάμεις στην Ευρώπη και να δώσουμε καθαρά το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν οι απάνθρωπες εκφράσεις μίσους και ο τυφλός φανατισμός που εγκληματεί στο όνομα της θρησκείας».
 
«Δεν μπορεί να δεχτούμε ποτέ ότι η αγάπη για τον Θεό και η ευσέβεια μπορεί να είναι μίσος για τον άνθρωπο. Θα σταθούμε με κουράγιο απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον εκφοβισμό και θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του πνεύματος και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Θα προασπίσουμε τον πολιτισμό που σέβεται και τιμά τον άνθρωπο, προάγει τον λόγο και τον διάλογο και προσεγγίζει τη διαφορά με σεβασμό και μέσα από αλληλοκατανόηση. Αυτές οι ανθρωπιστικές αξίες που καλλιεργεί και προβάλλει και το σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο, δέχονται επίθεση από φανατισμένους τζιχαντιστές», σημειώνει.
 
Καταλήγοντας στο μήνυμά του, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι απαντούμε και εμείς με τα λόγια που απηύθυνε στον Πατί ο Προέδρος Εμανουέλ Μακρόν: «Θα συνεχίσουμε τη μάχη για την ελευθερία και τη λογική που έχουν πια το δικό σας πρόσωπο (…). Γιατί στη Γαλλία, καθηγητά, τα Φώτα δεν σβήνουν ποτέ».

Δειτε Επισης

Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Ζήτησαν από την ΡΑΕΚ να μην εγκρίνει το αίτημα της ΑΗΚ για αύξηση του ρεύματος οι βουλευτές της Επ. Ενέργειας
Συνολικά 101 άτομα έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Ισραήλ μετά από αίτημα της Γαλλίας
Συνεδριάζει η ΠΟΕΔ για τους νέους κανονισμούς αξιολόγησης-«Να μην επαναλαμβάνουν στρεβλώσεις και ελλείψεις»
Πρόοδος στη διάγνωση κινδύνου για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών
Διαφωνεί η Κυβέρνηση για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αναγκαία λέει η ΑΗΚ-«Δεν δικαιολογείται»
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Μόνο ηλεκτρονικά το ραντεβού στα Γραφεία της Υπηρεσίας Μέριμνας Εκτοπισθέντων
Συστάσεις για Πρώτες Βοήθειες σε ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Νέα διορία στο διάλογο για ΑΤΑ-Δεν τα βρίσκουν εργαζόμενοι και εργοδότες, η έκκληση προς Κυβέρνηση