Γραμμή ενημέρωσης των αποδήμων για COVID-19 από Κύπριους γιατρούς στο ΗΒ

Εθελοντές Κύπριοι γιατροί του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν να παρέχουν πληροφορίες και στήριξη σε φοιτητές και απόδημους αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε συναφώς ότι συνεχίζει προς το σκοπό αυτό τη συνεργασία της με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ην. Βασιλείου και με τη νεοσυσταθείσα Κυπριακή Ιατρική Εταιρεία ΗΒ (Cyprus Medical Society UK- CMS UK) για τη λειτουργία γραμμής επικοινωνίας μέσω email και τηλεφώνου με ομάδα ιατρών της CMS UK.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, με την υποστήριξη της Υπάτης Αρμοστείας και της Ομοσπονδίας, μια ομάδα Κυπρίων γιατρών παρείχε υπηρεσίες σε άτομα με συμπτώματα της COVID-19, καθώς και με άλλα ιατρικά προβλήματα. 

Με το τέλος του πρώτου κύματος η ίδια ομάδα ίδρυσε τη CMS UK και επισήμως πλέον η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται καθώς έχει ενσκήψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε και διαδικτυακά διάσκεψη που οργανώθηκε από την ΕΦΕΚ Ην. Βασιλείου στην οποία έγιναν παρουσιάσεις από γιατρούς της CMS UK.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών. Η τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί είναι ο αριθμός 02071244090 (9πμ-9μμ Δευτέρα με Κυριακή) και η διεύθυνση email είναι το covid19@cyprusmedicalsociety.org.uk. Η τεχνική υποστήριξη παρέχεται από την Cytel UK Telecom Ltd.

H CMS UK φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο Κυπρίων γιατρών και φοιτητών ιατρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της Εταιρείας είναι να προάγει τη συνεργασία μεταξύ των Κυπριών γιατρών ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ανταλλαγή εξειδικευμένων γνώσεων με απώτερο σκοπό την επαγγελματική ανάπτυξη και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. 

Παράλληλα, επιδιώκει την δημιουργία ενός προγράμματος καθοδήγησης (Mentoring Scheme) για την επόμενη γενιά Κυπρίων γιατρών δίνοντας τους τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχουν στους δικούς τους στόχους.

Δειτε Επισης

Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»
Αισιοδοξία για φρένο στην άνοδο τιμών στα καύσιμα λόγω πολέμου, αλλά έρχεται αύξηση έξι σεντ από πράσινη φορολογία
Καταγγελίες πολιτών για μη αντικατάσταση ελαττωματικών αερόσακων-Ζητά ενημέρωση από εταιρείες το ΤΟΜ
Σε ένα μήνα δύο ατυχήματα στις θαλασσινές σπηλιές-Οι προειδοποιήσεις, τα ελλιπή μέτρα και οι ασταμάτητες βουτιές
Συνέρχεται στον απόηχο των τριγμών στην Εκκλησία η Ιερά Σύνοδος-Ερωτηματικό η στάση Συνοδικών για Μόρφου
«Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέλαβε ένα αρτιμελή νέο και παρέδωσε νεκρό»-Στη Βουλή η υπόθεση Θανάση
Επανέρχεται ο Τραμπ για την επίθεση σε Ιράν-«Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια»
Αυτές είναι οι σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο του Ιράν
Τουλάχιστον 20 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο