Σε απόγνωση στο γηροκομείο στα Ιωάννινα που εντοπίστηκαν 56 κρούσματα-«Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε»

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε γηροκομείο στα Ιωάννινα. Οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ θετικοί στη νόσο βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Ο ιδιοκτήτης του Γηροκομείου απηύθυνε έκκληση μέσω του epiruspost.gr, επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, την ώρα που παραμένουν χωρίς περίθαλψη και φροντίδα. Για τη συρροή κρουσμάτων στη Μονάδα βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε κατάσταση mayday η Ελλάδα-Ανακοινώθηκαν πάνω από 2000 κρούσματα και 16 θάνατοι

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία.

Μέχρι στιγμής, από τους 56 θετικούς, 21 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει είναι υπερήλικες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Από αιμορραγικό σοκ επήλθε ο θάνατος της 21χρονης Ξένιας-Την Τρίτη το τελευταίο αντίο
Ανακοίνωσε επιπρόσθετα μόρια στους στρατεύσιμους που θα καταθέσουν ηλεκτρονικά στοιχεία ο Πάλμας
Αρνείται ότι ζήτησε παράταση η Αστυνομία για την έρευνα για τους κυνηγούς-Δεν απαντά για τη μη κλήση για κατάθεση
Εντόπισαν μολότοφ, κροτίδες και μπαστούνια του γκολφ στη Λεμεσό-Έρευνες για εντοπισμό των κατόχων
Επιβεβαίωσε την πρόταση για άνοιγμα τουρκικού λιμανιού σε κυπριακά πλοία η Κυβέρνηση
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές στο Ναύπλιο-Επτά συλλήψεις και πέντε τραυματίες
Η περιγραφή της 18χρονης υπαλλήλου καφέ στη Νέα Ιωνία που παρενόχλησε θαμώνας-«Είπε έχει εμμονή μαζί μου»
Εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Μοσχούρη-Στο Ντουμπάι ο εκτελεστής «Έντικ»
Στο κάδρο και η χρήση ναρκωτικών εκτός από γκαζάκι για το θάνατο του 17χρονου-Αξιολογείται μαρτυρία
Αποφασίζουν οι Καρδινάλιοι για ημερομηνία σύγκλησης του Κονκλάβιου-Στον ορίζοντα ο Μάιος