Οι συνέπειες της ήττας της ΑΕΚ από τη Ζόρια

Η ήττα από την Ζόρια στο ΟΑΚΑ δεν στερεί στην ΑΕΚ απλώς τις ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League, αλλά απειλεί να υποθηκεύσει και το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Η «Ένωση» πέρα από την πρόκριση, διεκδικεί σε κάθε της ευρωπαϊκή παρουσία τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη των συλλόγων της UEFA και να έχει ευνοϊκότερες κλήσεις στο μέλλον. Υπενθυμίζεται πως φέτος χρειάστηκε μια μεγάλη υπέρβαση για να επιστρέψει στους ομίλους νικώντας ως αδύναμη την ισχυρή Βόλφσμπουργκ με 2-1 στα playoffs.

Με την πρόκρισή της στους ομίλους, η ΑΕΚ εξασφάλισε τρεις πόντους στη βαθμολογία της UEFA, αλλά για να έχει μεγαλύτερη συγκομιδή θα έπρεπε να είχε και τα ανάλογα αποτελέσματα σε αυτές τις έξι αγωνιστικές. Οι «κιτρινόμαυροι» θα κρατήσουν στο τέλος της φετινής ευρωπαϊκής τους παρουσίας περισσότερους από τρεις βαθμούς μόνο αν συγκεντρώσουν πάνω από τρεις βαθμούς στον όμιλο και μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν μόνο τη νίκη επί της Ζόρια στην Ουκρανία. Μόνο αν η συγκομιδή της στο γκρουπ είναι μεγαλύτερη των τριών πόντων, θα κρατήσει τους βαθμούς που θα κερδίσει σε αυτά τα έξι ματς. Ειδάλλως θα μείνει με τους τρεις βαθμούς που πήρε ουσιαστικά από τα προκριματικά (και τις νίκες επί των Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ), κάτι που συνιστά ελάχιστη πρόοδο σε σχέση με τους 2,5 βαθμούς που πήρε πέρσι με τη νίκη επί της Κραϊόβα και τον αποκλεισμό από την Τραμπζονσπόρ.

Η ΑΕΚ, συνεπώς, ακόμη κι αν οι πιθανότητες πρόκρισης είναι απειροελάχιστες, καλείται να πάρει το μέγιστο που μπορεί από τα δύο εναπομείναντα ματς του ομίλου, με Μπράγκα στο ΟΑΚΑ και Λέστερ στην Αγγλία. Διαφορετικά, δύσκολα θα αποφύγει τις όχι και καλύτερες δυνατές κληρώσεις ως αδύναμη και στο μέλλον.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»