Συνεχίζονται τα rapid tests και οι εξετάσεις PCR στην Πάφο-Τα σημεία δειγματοληψίας

Επαναρχίζει σήμερα Πέμπτη  στην Πάφο το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η  μοριακή εξέταση PCR. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο  Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως τα κλιμάκια της εταιρείας Mediwell Home Healthcare θα βρίσκονται σήμερα Πέμπτη από τις 08:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα στην Υπεραγορά  Lidl απέναντι από το Δασούδι.
 
Όπως ανέφερε θα συνεχιστεί σήμερα η εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell Home Healthcare και επιπρόσθετα κάλεσε τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρών του και να εκμεταλλευτεί αυτής της ευκαιρίας να εξεταστεί δωρεάν.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής».
 
Προστίθεται ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
 
Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.
 
Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, οι δειγματοληψίες  συνεχίζονται και σήμερα μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου στον Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) από τις 08:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα .
 
Διευκρινίζεται ότι στον χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου η δειγματοληψία θα διενεργηθεί σε δύο σημεία Α και Β.Όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά το ιδιοκτήτης του κέντρου δεξιώσεων-«Έχουμε εγκριθεί από το 2022»
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας»-Κορυφώνεται το Θείο Δράμα
Ψηφίζουν ξανά εξωτερικό οι Κύπριοι για το Πάσχα-Από Ελλάδα μέχρι Μαλδίβες και Ιαπωνία οι προορισμοί
Εργοδότες χρησιμοποιούν τα tips για να καλύψουν τον συμφωνημένο μισθό-Οι καταγγελίες ενώπιον βουλευτών
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 2,8 εκατ. ευρώ
Θεσμοθετημένη προστασία ηλικιωμένων για πιστώσεις και ασφάλιση ζητά η Επίτροπος Διοικήσεως
Για παιχνίδια και ρούχα οι πλείστες καταγγελίες για ακατάλληλα προϊόντα στην Κύπρο μέσω συστήματος ΕΕ
Δημιουργία και επέκταση Κέντρων Φροντίδας Παιδιών και 24ωρων Δομών φιλοξενίας ατόμων με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας
Τη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου ενέκρινε το Υπουργικό-«Εξαιρετική μέρα για τον τομέα της υγείας»
Αλλάζουν τα κίνητρα για στέγη για προσέλκυση κατασκευαστικού τομέα-Διευρύνεται το πλαίσιο εφαρμογής