Ζητά άνοιγμα των κομμωτηρίων που έκλεισαν λόγω μέτρων ο σύνδεσμος κομμωτών

Άνοιγμα των κομμωτηρίων στη Λεμεσό ζητά η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κομμωτών και Κουρέων Ο Πρόεδρος Νάκης Παντελίδης, με επιστολή στον Υπουργό Υγείας, ζητά την άρση των περιορισμών για τον κλάδο.

Αυτούσια η επιστολή
Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας παραθέσουμε τις δικές μας απόψεις για τα έκτακτα μέτρα που πρέπει να παρθούν στην χώρα μας λόγο της πανδημίας. Θεωρούμε ότι ο κλάδος της κομμωτικής δεν εμπίπτει στις επιχειρήσεις υψηλού κίνδυνου για τουςπαρά κάτω λόγους:

1. Ως γνωστό, τα κομμωτήρια και κουρεία από ανέκαθεν τηρούσαν μέτρα προστασίας του κοινού αλλά και του προσωπικού του. Λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος οι απολυμάνσεις του χώρου όπως και η αποστείρωση των εργαλείων ήταν και είναι
επιβαλλόμενη.

2. Τα περισσότερα κομμωτήρια τηρούσαν ραντεβού και όσοι δεν το έπρατταν στο παρελθόν μετά την επαναλειτουργία μας τον Μάιο το πράττουν, όπως επίσης τηρείται και αρχεί οπελατών με όλα τα στοιχεία τους. Αυτό από μόνο του καθιστά πιο εύκολη την διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση που θα χρειαστεί.

3. Βάση πρωτοκόλλου στα κομμωτήρια/ κουρεία ισχύει το 8 τ.μ ανά άτομο χωρίς να εξαιρείτε το προσωπικό. Πράγμα που σε συνδυασμό με την τήρηση των ραντεβού αποτρέπει τον συνωστισμό στον χώρο.

4. Για να παρέχουμε την υπηρεσία στον πελάτη, ως επί το πλείστων είμαστε πίσω από αυτόν, όποτε πελάτης και κομμωτής δεν είμαστε άμεσα κοντά στο πρόσωπο του. Στις περιπτώσεις που πρέπει να πάμε μπροστά από τον πελάτη παίρνονται επιπλέων προφυλάξεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα και το γεγονός ότι τα κρούσματα που εντοπιστήκαν σε κομμωτήρια ήταν μηδαμινά σε σύγκριση με άλλους χώρους και το γεγονός ότι η ιχνηλάτηση αλλά και η συμμόρφωση των επαγγελματιών του του χώρου ήταν άμεση, σας ζητούμε την ΜΗ συμπερίληψη μας στις επιχειρήσεις υψηλού κίνδυνου.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι την πρώτη φορά του lockdown υπήρχαν αρκετοί που παρανομούσαν παρέχοντας υπηρεσίες κατ’οίκον με κίνδυνο τη ανεξέλικτη διασπορά του ιού και εις βάρος της οικονομίας αφού έπαιρναν και τα επιδόματα που έδωσε το κράτος αλλά και υπερχρέωναν τις υπηρεσίες που παρείχαν. Εκτιμούμε ότι λόγω της κούρασης, της δύσκολης
οικονομικής αλλά και ψυχολογικής κατάστασης που υπάρχει το φαινόμενο αυτό σε ενδεχόμενο
κλείσιμο θα υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τέλος θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την συμπαράσταση μας σε αυτό το δύσκολο έργο που
καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Ευελπιστούμε στην κατανόηση και την ανταπόκριση σας.
 

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε τη βιαιότητα της σύγκρουσης η νεκροτομή στην άτυχη 78χρονη-Υπέστη πλήρη διατομή σπονδυλικής στήλης
Πληθαίνουν οι σκιές γύρω από την απόλυση Βαρωσιώτου-«Εξαιρετικά σπάνιο να μην μονιμοποιείται κάποιος Δικαστής»
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Εισέπραξε «όχι» από την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για συνεργασία στις Βουλευτικές-Ανοιχτοί σε ευρύτερη συνεργασία
Την παρουσία του στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε ο Τατάρ-Κλάφτηκε και στον ΓΓ, επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις του
Προανήγγειλε ανακοινώσεις για διαχωρισμό εξουσιών ο ΠτΔ-«Δεν είναι Εκτελεστική Εξουσία που έλαβε απόφαση για Ντόρια»
Συναντήθηκε με Τατάρ ο Στιούαρτ-«Και οι δύο ηγέτες επιθυμούν πρόοδο στη συνάντηση»
Κ. Ιωάννου: Υπάρχουν προκλήσεις αλλά ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΤΑ
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Η ανακοίνωση Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για απόλυση Βαρωσιώτου-«Της γνωστοποιήθηκε αιτιολογημένη απόφαση»