«Ο Θεός πέθανε...»-Πρωτοσέλιδος αποχαιρετισμός στον διεθνή Τύπο

Σύσσωμος ο πλανήτης αποχαιρετά το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα: τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τον άνθρωπο που πήγε πέρα από τα όρια του αθλήματος, που «άγγιξε» την στρατόσφαιρα, που λατρεύτηκε περίπου ως «Θεός» -ένας «Θεός»... βρώμικος, αμαρτωλός, με πάθη, ίσως ο πιο... γήινος που υπήρξε ποτέ.

Από τον... βουβό αποχαιρετισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα media σε όλο τον κόσμο, που άλλαξαν σχέδια και πρωτοσέλιδα, άφησαν για λίγο στην άκρη την «βαριά» επικαιρότητα και τον κορωνοϊό και έσπευσαν να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο Αργεντινό άσο, τον μεγαλύτερο -για πολλούς- ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. 

Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα και εξώφυλλά στον διεθνή Τύπο, με πιο εμβληματικό όλων, εκείνο της γαλλικής «L' Equipe»: «Ο Θεός πέθανε»... Ξεχωριστός και ο αποχαιρετισμός της βρετανικής «Sun», που υποκλίνεται στην ποδοσφαιρική «Νέμεση» των Άγγλων, όπως αποκαλεί τον Μαραντόνα, γράφοντας ότι πλέον βρίσκεται «στα χέρια του Θεού» και επιλέγοντας για το πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία με το... χέρι του Θεού, το περίφημο γκολ του Μαραντόνα κόντρα στον Πίτερ Σίλτον, στο Μουντιάλ του 1986, που δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει ποτέ.

Δειτε Επισης

Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα! Επεισόδια έξω από το Αρένα-Μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και δακρυγόνα
Κλειδώνει στις λεπτομέρειες και ανακοινώσει τα διατάγματα για ΤΑΚΑΤΑ ο Βαφεάδης-Έκκληση για συνεργασία
Ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού-Χειροπέδες σε 24χρονο
Σήκωσε το γάντι το ΥΠΕΣ, απαντά σε ΕΟΑ για την κατεδάφιση κτιρίου-«Δεν ήταν στη λίστα των διατηρητέων»
Σε επιφυλακή για τον χορό των Ρίχτερ στη Σαντορίνη-Μέτρα σε τέσσερα νησιά, ΕΜΑΚ και σεισμολόγοι στο νησί
Ο αντίκτυπος στις αγορές μετά τον εμποορικό πόλεμο που κήρυξε ο Τραμπ-Οι φόβοι για δασμούς σε Ευρώπη
Αδειάζουν τις πισίνες στη Σαντορίνη-Εξετάζουν σενάριο για 6 Ρίχτερ οι επιστήμονες μετά το μπαράζ σεισμών
Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα νεκρά ζώα στο Μένοικο-«Δεν είναι εκτεταμένο συμβάν»
Πάνω από 200 σεισμοί σε 48 ώρες στη Σαντορίνη-Νέα έκτακτη σύσκεψη, μέτρα και σε Ανάφη, Ίο, Αμοργό
Επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης βουλευτών και υπουργών ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών