Τερματίστηκαν τα rapid test στην Πάφο-Αρχίζουν μοριακές εξετάσεις PCR

Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα το πρόγραμμα διενέργειας μοριακής εξέτασης PCR στην Πάφο, ενώ τερματίστηκε από χθες στην πόλη ο πληθυσμιακός έλεγχος με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), αφού σε κανένα σημείο της Πάφου δεν θα διεξάγονται τα rapid test, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για τη διενέργεια εξετάσεων COVID-19 σε εργαζομένους στις δύο επαρχίες, οι δειγματοληψίες στον Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) θα συνεχιστούν  και σήμερα 23 μέχρι 27 Νοεμβρίου από τις 08:00 μέχρι τις 18:00 επίσης στον ίδιο χώρο.

Διευκρινίζεται ότι στον χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου η δειγματοληψία θα διενεργηθεί σε δύο σημεία Α και Β. Όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020. 
 
Η προσέλευση του κοινού ήταν και χτες  μεγάλη, με αποτέλεσμα η διαδικασία να διακοπεί για ένα διάστημα λόγω της έλλειψης των test. Η διευθέτηση έγινε άμεσα από το Υπουργείο Υγείας με την παράδοση αναλώσιμων στο συγκεκριμένο σημείο δειγματοληψίας, στο πρώην Παφιακό στάδιο.
 
Χθες στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), από 327 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους