Άνοιξαν μετά από πέντε εβδομάδες τα μπαρ κι εστιατόρια στη Βαρκελώνη

Η δραστηριότητα των σερβιτόρων και η μυρωδιά του καφέ επέστρεψαν σήμερα στα πεζοδρόμια της Βαρκελώνης, καθώς τα μπαρ και τα εστιατόρια στην ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας άνοιξαν και πάλι στο πλαίσιο μιας σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Καταλονία ήταν η πρώτη ισπανική περιφέρεια που έκλεισε εντελώς τα μπαρ και τα εστιατόρια εν μέσω του δεύτερου κύματος της Covid-19 στα μέσα Οκτωβρίου και είναι η πρώτη που τα ανοίγει και πάλι, καθώς οι μολύνσεις υποχωρούν.

Η νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ και αυστηροί περιορισμοί συνεχίζονται στο υπόλοιπο της χώρας, καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η ισπανική αυτή περιφέρεια άνοιξε επίσης και πάλι τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τις αίθουσες μουσικής και τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα λειτουργούν στο 50% της δυναμικότητάς τους.

Ωστόσο, μετά την απογοήτευση που προκλήθηκε από το δεύτερο φετινό lockdown, οι ιδιοκτήτες δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, κυρίως επειδή εξακολουθούν να πρέπει να κλείνουν στις 9:30 μ.μ..

Η Ισπανία, η οποία έχει περισσότερα από 1,55 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 - τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη, μετά τη Γαλλία - και 42.619 νεκρούς, επέβαλε στα τέλη Οκτωβρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας έξι μηνών, στηρίζοντας νομικά τις περιφέρειες για να επιβάλουν απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και περιορισμούς στα ταξίδια.

Οι νέες μολύνσεις, που καταμετρήθηκαν τις 14 τελευταίες ημέρες, είχαν μειωθεί την Παρασκευή σε 419 ανά 100.000 ανθρώπους, από 530 που ήταν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Στην Καταλονία, η αναλογία έπεσε γύρω στους 390.
 
Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση στην Ιαπωνία-Boeing έκανε βίαιη κάθοδο 25.000 ποδών, επιβάτες έχασαν τις αισθήσεις τους
Οι λόγοι που η εκεχειρία στη Γάζα απέχει πολύ παρά τις εξαγγελίες Τραμπ-Η στρατηγική του Νετανιάχου
ΒΙΝΤΕΟ: Επτά αγνοούμενοι έπειτα από μπαράζ εκρήξεων σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
Politico: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν