Σε καθεστώς lockdown η Στέγη Ηλικιωμένων του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Στο δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται η Στέγη Ηλικιωμένων, περιορίζονται όσοι ηλικιωμένοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Σάββας Σάββα, διαβεβαιώνοντας πως λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.
 
Όπως είπε ο Διευθυντής του Μελάθρου, «η κατάσταση έχει περιοριστεί στο δεύτερο όροφο που είναι η Στέγη Ηλικιωμένων και δεν υπάρχουν κρούσματα σε άλλους ορόφους του Μελάθρου», ενώ ερωτηθείς για τον αριθμό των θετικών περιστατικών αρκέστηκε να αναφέρει πως αφορά περισσότερο από τους μισούς ένοικους. Σημειώνεται ότι η Στέγη Ηλικιωμένων φιλοξενεί 43 άτομα.
 
«Υπάρχει ομάδα από γιατρούς, νοσηλευτές και φροντιστές και είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, ενώ δεν έχει μεταφερθεί κανένας ασθενής στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ και η κατάσταση τους είναι καλή», συμπλήρωσε.
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον εντοπισμό θετικής στον ιό φροντίστριας, στις 7 Νοεμβρίου, η οποία όπως είπε ο κ.Σάββα, έχει πλέον αρνητικοποιηθεί, ενώ αναμένονται και αρνητικά αποτελέσματα για προσωπικό και ένοικους, την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Σημείωσε ακόμη πως προσωπικό και ένοικοι υποβάλλονται τακτικά σε τεστ κορωνοϊού και γίνονται απολυμάνσεις εκεί και όπου χρειάζεται, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα στον καλύτερο δυνατό βαθμό.
 
Κλειστά, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, παραμένουν τα εξωτερικά ιατρεία του Μελάθρου, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση στο επισκεπτήριο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο
Στις φλόγες οικία στην επαρχία Λευκωσίας-Ζημιές και σε αποθήκη
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή οχήματος στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν από κινητά μέχρι πορτοφόλια και ταυτότητες
Πλατφόρμα που μετέφερε όχημα έπεσε σε γκρεμό οκτώ μέτρων-Στήθηκε επιχείρηση για διάσωση 35χρονου
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Καινοτομίας στην Ελλάδα-Η υπόθεση «Απόλλων» που έφερε εξελίξεις
Νεαρός έτρεχε με 121 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο-Δεν κατείχε άδεια οδήγησης
Έκαψαν όχημα 47χρονου στην Έμπα-Ψάχνουν στοιχεία για εντοπισμό των δραστών οι Αρχές