Ανακάλυψαν στην Πομπηία τα λείψανα ενός πλούσιου δίπλα σε έναν σκλάβο-Πως κατάλαβαν το στάτους τους

Ο ένας εξ αυτών ήταν πιθανόν ένας άνδρας υψηλού στάτους, ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, που έφερε ίχνη ενός μάλλινου μανδύα κάτω από τον λαιμό του.

Ο δεύτερος, πιθανόν ηλικίας 18-23 ετών, ήταν ντυμένος με έναν χιτώνα και είχε αρκετούς σπασμένους σπονδύλους, κάτι που δείχνει πως ήταν σκλάβος, ο οποίος έκανε βαριές δουλειές.

Τα λείψανα βρέθηκαν στην Τσίβιτα Τζιουλιάνα, 700 μέτρα βορειοδυτικά του κέντρου της αρχαίας Πομπηίας, σε έναν υπόγειο θάλαμο στην περιοχή των ανασκαφών σε μια έπαυλη.

Τα δόντια και τα οστά των ανδρών διατηρήθηκαν και τα κενά από τα μαλακά μόριά τους γεμίστηκαν με γύψο, τον οποίο άφησαν να σκληρύνει, για να αποκαλυφθεί το περίγραμμα του σώματός τους.

«Τα δύο θύματα πιθανόν αναζητούσαν καταφύγιο, όταν παρασύρθηκαν από το πυροκλαστικό ρεύμα στις περίπου 9 το πρωί», δήλωσε ο Μάσιμο Οσανά, ο διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου.

«Ο θάνατός τους επήλθε από θερμικό σοκ, όπως δείχνουν τα σφιγμένα πόδια και χέρια τους».

Σε μια ανακοίνωση, ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσετσίνι είπε ότι η ανακάλυψη υπογραμμίζει το στάτους της Πομπηίας ως ένα «απίστευτο μέρος για έρευνα και μελέτη».

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επέζησε από επίθεση καρχαρία και μοιράζεται το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις σε τέτοια κατάσταση
Έγινε παιχνίδι στο PC ο CEO στη συναυλία των Coldplay
ΒΙΝΤΕΟ: Πέταξε τον επτάχρονο γιο του από τον βράχο για να του μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του
Ο Τραμπ αλλάζει τη συνταγή της Coca-Cola στις ΗΠΑ-«Είναι απλά καλύτερα έτσι»
Απόκοσμο βίντεο με πυροστρόβιλο στην Γιούτα-Πώς δημιουργείται το σπάνιο φαινόμενο
ΒΙΝΤΕΟ: Tο παλικαρίσιο ζεϊμπέκικο του κύριου Ανδρέα με τη συσκευή οξυγόνου
Απίστευτη απόδραση στη Γαλλία-Διέφυγε έχοντας κρυφτεί μέσα στον… σάκο συγκρατούμενού του
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στο Μέριλαντ- Σύννεφο σαν κύμα κατάπιε τον ουρανό
Σάλος με Ρωσίδα πυγμάχο που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση για Αίγυπτο-Γυναίκα απαιτούσε να πάει στη business class γιατί «πόναγαν τα στήθη της»