Κομπίνα από επιτήδειους με παραπλανητικά μηνύματα-Αποσπούν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμών

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες από πολίτες, σχετικά με διαδικτυακή απάτη υποκλοπής λογαριασμών σε εφαρμογές επικοινωνίας. Το συγκεκριμένο είδος απάτης φαίνεται να είναι σε έξαρση.

Συγκεκριμένα επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα με απώτερο σκοπό να λάβουν κωδικούς επιβεβαίωσης και να παραβιάσουν εφαρμογές επικοινωνίας. Αφού θέσουν υπό τον έλεγχο τους ένα λογαριασμό, τον χρησιμοποιούν με σκοπό να ξεγελάσουν άτομα που βρίσκονται στις επαφές του ώστε να λάβουν και για αυτούς τον κωδικό επιβεβαίωσης.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και σε καμία περίπτωση να αποστέλλει οποιοδήποτε κωδικό σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Οι παραλήπτες, εάν βρίσκονται σε αμφιβολία, να επαληθεύουν την προέλευση οποιουδήποτε μηνύματος θεωρούν ύποπτο. Προτρέπεται το κοινό να προβαίνει σε μεγιστοποίηση της ασφάλειας των  ηλεκτρονικών του λογαριασμών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, καταγγελία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικώς στο τηλ. 22808200 ή μέσω της ιστοσελίδας cyberalert.cy

Δειτε Επισης

Πυκνή ομίχλη στον αυτοκινητόδρομο
Πήγαν να πουλήσουν λουλούδια σε 26χρονο στην Αγία Νάπα και τον ξάφρισαν
Έπιασαν 42χρονο να κλέβει μεταλλικά εξαρτήματα οχημάτων-Χειροπέδες σε τρεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα
Συνελήφθη 24χρονος που έκλεψε λεφτά από δοχείο φιλοδωρημάτων σε ταχυφαγείο
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός διπλοκάμπινου σκόρπισε τρόμο στον αυτοκινητόδρομο-Κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση
Βρήκε κρυμμένο κλειδί, μπήκε σε σπίτι και άρπαξε τρία κινητά-Δύο συλλήψεις νεαρών στην Πάφο
Εξαφανίστηκε 86χρονος από την οικία του στην Πάφο-Αγνοείται για τρεις μέρες
Έτοιμη για την επιστροφή των εκδρομέων η Αστυνομία-Συστάσεις στους οδηγούς
Κατέβηκε σε περίπτερο στην Έγκωμη και άφησε τα κλειδιά στη μίζα του οχήματος-Άγνωστοι το άρπαξαν και εξαφανίστηκαν