Έτοιμες να διανείμουν το εμβόλιο εντός ωρών μετά την έγκρισή του, λένε Pfizer και BioNTech

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν αίτημα σήμερα στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα χρήση εξουσιοδότησης (EUA) του υποψηφίου εμβολίου mRNA, BNT162b2 κατά του SARS-CoV-2, το οποίο θα επιτρέψει ενδεχομένως τη χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020, αναφέρεται σε σχετική τους ανακοίνωση.

Όλα οδηγούν σε μια ιστορική στιγμή, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά σε ανάρτησή του στο Twitter. Η υποβολή βασίζεται σε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά 95%, που καταδείχθηκε στην κλινική μελέτη φάσης 3 των εταιρειών σε συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 (πρώτος πρωταρχικός στόχος) και επίσης σε συμμετέχοντες με και χωρίς προηγούμενη μόλυνση SARS -CoV-2 (δεύτερος πρωταρχικός στόχος).

"Η δουλειά μας για την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως. Η υποβολή στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας για την παράδοση εμβολίου COVID-19 στον κόσμο και τώρα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και του προφίλ ασφάλειας του εμβολίου μας, δίνοντάς μας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του" δήλωσε ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

 "Η υποβολή άδειας για χρήση επείγουσας ανάγκης στις ΗΠΑ είναι ένα κρίσιμο βήμα για να καταστήσουμε το υποψήφιο εμβόλιο διαθέσιμο στον παγκόσμιο πληθυσμό το συντομότερο δυνατό" δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, συνιδρυτής της BioNTech.

"Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές υπηρεσίες παγκοσμίως για να επιτρέψουμε την ταχεία διανομή του εμβολίου μας παγκοσμίως. Ως εταιρεία που βρίσκεται στη Γερμανία, στην καρδιά της Ευρώπης, οι αλληλεπιδράσεις μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς και του παρέχουμε συνεχώς δεδομένα ως μέρος της κυλιόμενης διαδικασίας ελέγχου" σημείωσε περαιτέρω.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως οι εταιρείες θα είναι έτοιμες να διανείμουν το εμβόλιο εντός ωρών μετά την έγκρισή του.
 

Δειτε Επισης

Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Σχεδόν ένας άνθρωπος στους τρεις δεν τρώει για ημέρες στη Γάζα-90.000 γυναίκες και παιδιά έχουν ανάγκη θεραπείας
Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς-«Αποτυχία οι έμμεσες διαπραγματεύσεις»
Πρώτη συνάντηση υπουργών Συρίας και Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ
Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Η HR που «πιάστηκε» αγκαλιά με τον συνεργάτη της στους Coldplay παραμένει στην εταιρεία μετά την παραίτησή του