Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία δύο ασθενών με κορωνοϊό

Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός γιατρού της πόλης Έσεν, ο οποίος φέρεται ότι σκότωσε δύο ασθενείς, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από την Covid-19.

Ο 44χρονος γιατρός εργαζόταν για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Έσεν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Φέρεται ότι χορήγησε ένα θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα σε δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 50 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονταν στην εντατική, σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Έσεν, ο γιατρός συνελήφθη την Τετάρτη και ομολόγησε τη μία δολοφονία, λέγοντας ότι ήθελε να γλιτώσει τον ασθενή και τους συγγενείς του από τη δοκιμασία τους.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο 44χρονος είχε ενημερώσει τις οικογένειες των ασθενών, προτού να τους κάνει τη θανατηφόρα ένεση.

Στη Γερμανία, με βάση μια περσινή δικαστική απόφαση, οι ασθενείς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για να τερματίσουν τη ζωή τους. Δεν είναι σαφές αν συνέβη κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η ευθανασία και κάθε μορφή υποβοηθούμενου τερματισμού της ζωής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, λόγω της βαριάς κληρονομιάς του Ολοκαυτώματος, της εκτέλεσης πάνω από έξι εκατομμυρίων ανθρώπων από το ναζιστικό καθεστώς και των απάνθρωπων πειραμάτων στα οποία υποβλήθηκαν πολλοί από αυτούς.

Το νοσοκομείο της Έσεν ανακοίνωσε ότι ο γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι συνεργάζεται με την αστυνομία στην έρευνά της.

Δειτε Επισης

Στον ΟΗΕ η Καμπότζη για κλιμάκωση με Ταϊλάνδη-Απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός άνευ όρων
Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Σχεδόν ένας άνθρωπος στους τρεις δεν τρώει για ημέρες στη Γάζα-90.000 γυναίκες και παιδιά έχουν ανάγκη θεραπείας
Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς-«Αποτυχία οι έμμεσες διαπραγματεύσεις»
Πρώτη συνάντηση υπουργών Συρίας και Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ
Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες