Οι προσδοκίες της Λευκωσίας από την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ

Την ισχυρή πολιτική βούληση για να ανταποκριθεί θετικά στην επικείμενη πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα μεταφέρει στον νέο κατοχικό ηγέτη τον οποίο συναντά αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
 
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερσίν Τατάρ για να τον συγχαρεί, όπου μεταξύ άλλων του πρότεινε να συναντηθούν για σκοπούς αλληλογνωριμίας. 
 
Ενόψει της αυριανής συνάντησης, ο κ. Κούσιος, επανέλαβε πως οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ξεκάθαρες, παραπέμποντας στην τελευταία συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες στο Βερολίνο, πέρυσι τον Νοέμβριο καθώς και την επιστολή ημερομηνίας 19/10 που απέστειλε ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με την οποία εξέφρασε ετοιμότητα και προθυμία να προσέλθει στον διάλογο. 
 
«Αναμένουμε πρόσκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Ελπίζουμε ότι τόσο η Τουρκία όσο και η τ/κ πλευρά θα ανταποκριθούν θετικά και θα επιδείξουν την ίδια πολιτική βούληση. Ο Πρόεδρος θα θέσει το θέμα της περίκλειστης πόλης και του σεβασμού των ψηφισμάτων των Η.Ε. Οι εξελίξεις στο θέμα της Αμμοχώστου δεν είναι εκείνες οι οποίες συμβάλλουν στο κλίμα για επανέναρξη των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος ευελπιστεί ότι η άλλη πλευρά θα δείξει βούληση για καλύτερο κλίμα», δήλωσε ο Κυριάκος Κούσιος.
 
Ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει μετά από την αυριανή συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένουν την αυριανή συνάντηση στην παρουσία της κ. Σπέχαρ και ανάλογα με το κλίμα που θα επικρατήσει και τις συνθήκες, θα αξιολογήσουν την κατάσταση για τις επόμενες ενέργειες τους.

Δειτε Επισης

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ