Στις Κεντρικές η Ροζίτα, ο γιος της και ένας καθηγητής-Έπεσε ο πέλεκυς

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στην Ροζίτα Παυλίδου και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, σε σχέση με τις ατασθαλίες με τα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο 2008-2015.

Συγκεκριμένα, στην Ροζίτα επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών, στον 41χρονο γιο της, πρώην λειτουργού του ΤΕΠΑΚ, επιβλήθηκε ποινή δύο χρόνων και στον 43χρονο καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, ποινή τριών ετών. Επίσης, στην εταιρεία του γιου της επιβλήθηκε Ροζίτας επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 70 χιλιάδων ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση, που ξεκίνησε το 2017, κατηγορούμενοι ήταν επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, δηλαδή η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, ο γιος και η νύφη της, ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας και δυο Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Τον περασμένο Ιούνιο, η Ροζίτα παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις για ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Κύπρου, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε παραδέχθηκε και ο γιος της, ενώ η νύφη της απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. 

Δειτε Επισης

Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης