Τέσσερις μετανάστες από την Κοφίνου μεταφέρθηκαν σε Τερσεφάνου και Νοσοκομείο Αναφοράς

Ολοκληρώθηκε χθες γύρω στα μεσάνυχτα η μεταφορά σε απομονωμένο χώρο και των 16 μεταναστών που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονταν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 6.30 χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν με λεωφορείο και τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, οι 12 μετανάστες ενώ οι υπόλοιποι 4 δεν θέλησαν να φύγουν.
 
Μάλιστα μετά την αναχώρηση του λεωφορείου, μετανάστες που βρίσκονταν εντός του Κέντρου Υποδοχής στην Κοφίνου άρχισαν να προκαλούν βανδαλισμούς ενώ έξω βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.
 
Τελικά οι δύο από τους τέσσερις θετικούς στον κορωνοϊό μετανάστες οδηγήθηκαν χθες βράδυ στην Τερσεφάνου ενώ οι άλλοι δύο λίγο πριν τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό των 16 θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Υποδοχής στην Κοφίνου και την εισήγηση από τους εμπειρογνώμονες ότι έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλο χώρο για απομόνωση, οι δέκα αποδέχθηκαν ενώ οι υπόλοιποι έξι αντέδρασαν και άρχισαν να προκαλούν επεισόδια.
 
Στην περιοχή μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της ΜΜΑΔ με αντιοχλαγωγική εξάρτυση.
 
Ορισμένοι από τους μετανάστες που αντιδρούσαν ήταν οπλισμένοι με αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια και μπαλτάδες ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκαν αρκετές υλικές καταστροφές στο Κέντρο.
  
Σε κάποια στιγμή, πάντα σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας από τους μετανάστες επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό ωστόσο δεν κατάφερε να τον τραυματίσει μετά την επέμβαση άλλου μέλους της Αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος αφού είναι θετικό κρούσμα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»
Αισιοδοξία για φρένο στην άνοδο τιμών στα καύσιμα λόγω πολέμου, αλλά έρχεται αύξηση έξι σεντ από πράσινη φορολογία
Συνέρχεται στον απόηχο των τριγμών στην Εκκλησία η Ιερά Σύνοδος-Ερωτηματικό η στάση Συνοδικών για Μόρφου
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,6 εκ. ευρώ
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο
Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
Α. Μιχαηλίδου: Στόχος μας η διασφάλιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας