Αποφυλακίσεις και μείωση ποινής σε κρατούμενους για τα εξηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία των εξηντάχρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ανέστειλε κατά το ¼ την ποινή φυλάκισης για 143 κατάδικους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών, ανέστειλε το ¼ της ποινής για 72 Κύπριους και 71 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 5 Κύπριοι και 9 αλλοδαποί αποφυλακίστηκαν άμεσα.

Στην ανακοίνωση η Διεύθυνση των Φυλακών αναφέρει πως, «από την αναστολή της ποινής, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, εξαιρέθηκαν οι κατάδικοι για τα αδικήματα φόνου, απόπειρας φόνου, ανθρωποκτονίας, εμπορίας ναρκωτικών, σεξουαλικά αδικήματα και αδικήματα εναντίον παιδιών. Επίσης εξαιρέθηκαν κατάδικοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί έφεση από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και αυτοί που είχαν ευεργετηθεί προηγουμένως με μείωση της ποινής τους για το ίδιο αδίκημα».

Επίσης, σημειώνει πως «οι αποφυλακίσεις επενεργούν θετικά για τους κρατούμενους και την κοινωνία και συμβάλλουν στην ομαλότερη επανένταξη και διασύνδεση τους με την κοινωνία, στο σωφρονισμό, καθώς και στην αναμόρφωση των κρατουμένων. Περαιτέρω, συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των Φυλακών, ειδικότερα την δύσκολη αυτή περίοδο ενόψει της σοβαρής απειλής του κορωνοϊού».

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα που αναζητούνταν για διάρρηξη και κλοπή από αποθήκη στο Στρόβολο
Τρία εκατομμύρια έδωσε η Κύπρος για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας-«Θα καταβληθούν κι άλλα για το 2025»
Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο
Στις φλόγες οικία στην επαρχία Λευκωσίας-Ζημιές και σε αποθήκη