Καταγγελία για επίθεση σε μαθήτριες επειδή σήκωσαν πλακάτ για την ειρήνη στα τούρκικα

Σε καταγγελία στην Αστυνομία για επίθεση που δέχθηκαν από μαθητές, δύο μαθήτριες λυκείου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταδίκης του ψευδοκράτους, προχώρησε η μητέρα της μίας. 
 
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα σε λύκειο της πρωτεύουσας, όταν όπως καταγγέλλει η μητέρα, αγόρια που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν φασιστικά συνθήματα, φέρονται να επιτέθηκαν στις δύο μαθήτριες, οι οποίες είχαν αντιδράσει. Οι δύο μαθήτριες είχαν ζητήσει το λόγο από τους μαθητές, αναφέροντάς τους, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, ότι τα συνθήματα που φώναζαν δεν ήταν αυτά που είχε καθορίσει η ΠΣΕΜ.
 
Τότε, οι μαθητές φέρονται να επιτέθηκαν στις μαθήτριες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ με σύνθημα «η ειρήνη στην Κύπρο δεν θα εμποδιστεί», γραμμένο στα ελληνικά και τα τουρκικά.
 
Όπως καταγγέλλει η μητέρα, τις έβρισαν και τις κάλεσαν να πάνε «στα αδέλφια τους», ενώ ένας μαθητής που κρατούσε δεκανίκι, το πέταξε στη μια μαθήτρια τραυματίζοντάς την στο πόδι, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της. 
 
«Ο ένας απείλησε την κόρη μου ότι αν την έπιανε στα χέρια του δεν θα σηκωνόταν ξανά από το κρεβάτι. Τους έφτυναν και τις έβριζαν», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER η μητέρα, η οποία εκτός από την Αστυνομία κατήγγειλε την υπόθεση και στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
 
Στο χώρο που έγινε το επεισόδιο υπήρχαν σε κάποια απόσταση καθηγητές, σύμφωνα με τη μητέρα «οι οποίοι ωστόσο δεν επενέβησαν. Η κόρη μου πήγε και βρήκε τη διευθύντρια και την ενημέρωσε. Την ρώτησε τι έγραφαν τα δικά σας πλακάτ και σας επιτέθηκαν; Τότε η κόρη μου της είπε και η διευθύντρια  απάντησε ότι προκαλούσε και εκείνη με αυτό το πλακάτ», ανέφερε η μητέρα. Για το περιστατικό διατάχθηκε εσωτερική έρευνα στο σχολείο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαστάσεις προσλαμβάνουν οι ενέργειες της Αστυνομίας για Οδυσσέα-Βολές ΑΚΕΛ για κλίμα αυταρχισμού
Στα πράσα έπιασαν επιβάτη οι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων-Γέμισε τις βαλίτσες του τσιγάρα (pics)
Απουσιάζει εδώ και πέντε μέρες ο 17χρονος Αλί-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Παραδέχεται ανοιχτά ότι καλεί δημοσιογράφους για να εξασφαλίσει μαρτυρία για Οδυσσέα η Αστυνομία
Κλοπές σε παραλία του Πρωταρά το τριήμερο του Κατακλυσμού
Τραγικό ατύχημα για 47χρονο-Έπεσε στο κενό από τον έκτο όροφο ανεγειρόμενης οικοδομής
Από αναβολή σε αναβολή η δίκη Ζαννέτου-Σχεδόν ένα χρόνο μετά δεν ξεκίνησε ακόμα η ακροαματική διαδικασία
Με την κατάθεση πρώην δημοσιογράφου συνεχίστηκε η υπόθεση Αϊκούτ στο Κακουργιοδικείο
Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές πίσω από τη φωτιά σε όχημα στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν ίχνη εύφλεκτης ύλης
Ένοχος ο Αρχιλοχίας για τον θάνατο του Γιαννιού, καταπέλτης η απόφαση-«Τον κράταγε και του φώναζε ξύπνα»