Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα μετά την απαγόρευση για συνάθροιση άνω των τριών ατόμων

Πολιτική σύγκρουση προκάλεσε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε τετραήμερη απαγόρευση των συναθροίσεων για περισσότερα από τρία άτομα, με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
 
Σύσσωμη η αντιπολίτευση κάνει λόγο για αυταρχική απόφαση και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 συνυπέγραψαν σχετικό κείμενο το οποίο θα κατατεθεί στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σήμερα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη πορεία ενώ ανακοίνωσε ότι ολιγομελής αντιπροσωπεία του θα καταθέσει την Τρίτη στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ/ΕΣΑ. Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι οκταμελής αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από Βουλευτές θα πορευτεί κανονικά από το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικάνικη Πρεσβεία ενώ το ΚΚΕ σημείωσε ότι θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου χωρίς όμως να ανακοινώσει λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό.
 
Στο κοινό κείμενο, το οποίο αρνήθηκε να συνυπογράψει το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνεται ότι «καταδικάζεται η αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».
 
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κάποιοι επιλέγουν τον διχασμό και μάλιστα με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Πρώτη η κυβέρνηση που ρίχνει λάδι στη φωτιά με απαγορεύσεις που θυμίζουν τα Αποφασίζομεν και διατάσσομεν".

«Επιδιώκει με την στάση της να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς παγιδεύονται στη μεθόδευση της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ας επικρατήσει η κοινή λογική, είναι αυτή τη στιγμή το αντίδοτο απέναντι στον φανατισμό, στη βία και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στάση κρατά. Σταματήστε τώρα, η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια», προσθέτει.
 
Σημειώνεται, ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας με δήλωσή του επιτέθηκε χθες στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «όπως δεν παρελάσαμε στις εθνικές μας επετείους, όπως δεν γιορτάσαμε στις εκκλησιές μας το Πάσχα, έτσι και η μεγάλη για τη Δημοκρατία μας επέτειος του Πολυτεχνείου, θα τιμηθεί φέτος χωρίς να γίνει πορεία. Είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που τρέφει τον κορωνοϊό».
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τρομάζουν οι προειδοποιήσεις στην Φλόριντα-«Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε»
Αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο η Κύπρος-Πέραν των 2000 αφίξεων μέσω ΕΣΤΙΑ
Ο Φειδίας ελέγχεται έτσι κι αλλιώς, είτε οι φωτογραφίες είναι πέντε ετών, είτε σημερινές
Μοναχοί παλιάς αδελφότητας στο Άγιο Όρος κατηγορούνται για εκρήξεις κοντά σε μοναχούς της νέας αδελφότητας
Συνεχίζεται η δίκη Πισπιρίγκου-Αποκλείει την ασφυξία ως αίτιο του θανάτου της Μαλένας η ιατροδικαστής
Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την κάθοδο ξένων πανεπιστημίων-Αγκάθι οι λίστες αξιολόγησης
Σε δίκη 11 άτομα για τον θάνατο 11χρονου σε σχολείο στις Σέρρες μετά από έκρηξη λέβητα
Ασύλληπτη τραγωδία στην Εύβοια-Σκότωσε τον θείο του με πολλαπλές μαχαιριές επειδή δεν του έδωσε χρήματα
Περιστατικό ακραίας βίας σε Γυμνάσιο στην Ελλάδα- 13χρονος προσπάθησε να πετάξει συμμαθητή του από το μπαλκόνι
Σε τροχιά διαγραφής Κασσελάκη–Η «κόκκινη γραμμή» με το εξώδικο, η στροφή Γεροβασίλη και η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή