Σκηνές χάους στη Ρουμανία-Πυρκαγιά σε νοσοκομείο σκότωσε δέκα ασθενείς με κορωνοϊό

Δέκα άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 και νοσηλεύονταν, πέθαναν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής Ρουμανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το βράδυ στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης Πιάτρα Νεάμτ. Τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα αργότερα. Τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 10 διασωληνωμένοι ασθενείς σκοτώθηκαν. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών είναι και ο γιατρός που είχε βάρδια στον θάλαμο και προσπάθησε να βοηθήσει τους ασθενείς. Ο γιατρός φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας πρόκειται να επισκεφθεί το νοσοκομείο.

Η Ρουμανία δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες. Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν 129 θάνατοι από Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 8.813. Η Ρουμανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη γιατρών, ιδίως στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»