Κλείνουν για μια μέρα την Τύμπου για την πτήση του Ερντογάν-Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Βαρώσι

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο οι προετοιμασίες για να γίνει δεκτός ο Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή. Οι Τούρκοι προσπαθούν με ασφαλτοστρώσεις, λουλούδια και δέντρα να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης φάντασμα και να την μετατρέψουν για το θεαθήναι σε μια ανοικτή πόλη για τους πολίτες.

Οι εργασίες περιορίζονται στις περιοχές που οι δρόμοι έχουν ήδη ανοίξει και γειτνιάζουν με το υπό κατασκευή πάρκο, όπου ο Ερντογάν θα κάνει πικ νικ με τον Ερσίν Τατάρ και τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Μπαχτστελί.

Ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την θάλασσα, ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε, ενώ κατασκευάστηκε στο πλάι και ποδηλατόδρομος, με τους Τούρκους να προγραμματίζουν τη διάθεση ποδηλάτων στους πολίτες την Κυριακή, για να κάνουν βόλτες στους δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εργολάβος του Ερντογάν και συνεργάτης του Τραμπ πίσω από τον κήπο στο Βαρώσι


Στα όρια των δρόμων έχουν φυτευτεί φυτά, λουλούδια, φοίνικες και δέντρα, ώστε να ομορφύνουν την πόλη ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν. Η περιοχή στην οποία μπορούν να μετακινηθούν όσοι θα επισκεφθούν οι Τούρκοι την Κυριακή, είναι περίπου ένα χιλιόμετρο. Σύμφωνα με πληροφορίες , η περιοχή στην οποία κατασκευάζεται το πάρκο, δεν ανήκει σε κάποιο Ελληνοκύπριο, αλλά πρόκειται για χαλίτικη γη που δεν επιλέχθηκε τυχαία.

Την Κυριακή, σε όσους επισκεφθούν την περιοχή θα προσφέρονται σουβλάκια, αϊράνι και αναψυκτικά δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις στα πλαίσια των εορτασμών για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Σε μια άλλη εξέλιξη το «υπουργείο δημοσίων έργων και μεταφορών» του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου, θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ για να εξυπηρετήσει την παράνομη πτήση του Ερντογάν προς τα κατεχόμενα. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου.

Το θέμα των Βαρωσίων, συζήτησε χθες ο Ερσίν Τατάρ με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Η κ. Σπέχαρ εξέφρασε τις γνωστές της θέσεις και προειδοποιήσεις, όπως μεταδίδεται, ενώ ο κ. Τατάρ μίλησε για τη σημασία του ανοίγματος της περιοχής.

Ο Τατάρ είπε ότι η κίνηση ήταν ένα πρωτοποριακό βήμα και ότι στόχευαν να επιστρέψουν περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους που θα έκαναν αίτηση μέσω της επιτροπής ακίνητης περιουσίας η οποία, είπε, αναγνωρίζεται επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις από Ε/κ.

«Πώς θα αντιταχθείτε σε αυτά τα αιτήματα ως ΟΗΕ;» ρώτησε την κ. Σπέχαρ και είπε ότι στο παρελθόν τα Βαρώσια προτάθηκαν επανειλημμένα στο πλαίσιο ενός πακέτου και αργότερα έγιναν μέρος της συνολικής λύσης, αλλά και τα δύο απορρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους.  Είπε ακόμη ότι  δεν υπάρχει πολιτική, οικονομική, νομική και ανθρωπιστική λογική να κρατήσει τα Βαρώσια κλειστά.

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρα Σίμο Ιωάννου, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση για τις ενέργειες της Κυβέρνησης για αναχαίτιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ενέργειες που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τατάρ: Οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η κυρίαρχη ισότητα είναι οι κόκκινες γραμμές

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στην ενημέρωση, στην οποία προέβη προς διάφορες κατευθύνσεις σε σχέση με τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και συγκεκριμένα στα διαβήματα του ιδίου και της Κυβέρνησης προς τον ΓΓ των ΗΕ τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος