Με απεργία σε 10 μέρες προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ

Με τη λήψη απεργιακών μέτρων μετά την παρέλευση 10 ημερών αν δεν τερματιστούν οι παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΣΕ, της πρακτικής και της νομοθεσίας, προειδοποιούν εργαζόμενοι της εταιρείας λεωφορείων NPT.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν τη συνεχιζόμενη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πρακτικής σε σχέση με τις ώρες εργασίας (βάρδιες) τα διαλείμματα των οδηγών σε χώρους με ανύπαρκτες υποδομές, το ύψος των εισφορών στο Ταμείο Αδειών, τον τρόπο υπολογισμού των ωρών που πρέπει να πληρώνει η εταιρεία. Επίσης τις παραβιάσεις της νομοθεσίας για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών και άλλα.
 
Όπως αναφέρει η Συντεχνία, οι παραβιάσεις της ΣΣΕ και πρακτικής επιβεβαιώθηκαν από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και των νομοθεσιών των περί Ελέγχου των Ωρών Οδήγησης και Ανάπαυσης των Οδηγών Ορισμένων Οχημάτων Νόμων του 2007 έως 2017 και των περί της Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας των Εκτελούντων Κινητές Δραστηριότητες Οδικών Μεταφορών Νόμων του 2005 και 2007 από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του ΥΕΠΚΑ.  Σχετικές επιστολές έστειλαν και προς την εταιρεία.
 
Δηλώνει πως τις επόμενες 10 μέρες αναμένεται να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, ίσως και απευθείας, διευκρινίζει ωστόσο πως η συνέχιση της κωλυσιεργίας για το τερματισμό των παραβιάσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε και είναι πλέον αποδεκτή.
 
Η Συντεχνία καλεί όλους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους για την λύση των προβλημάτων και παραβιάσεων για αποφυγή αχρείαστων αντιπαραθέσεων που ταλαιπωρούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους επιβάτες.
 
«Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν και την ευθύνη. Η πολιτική με την οποία οι αρμόδιοι τρέχουν πίσω από τα γεγονότα αντί να τα προλαβαίνουν αναμένουμε να τερματιστεί», καταλήγει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον «Khaybar», τον βαλλιστικό πύραυλο που χρησιμοποίησε πρώτη φορά κατά του Ισραήλ
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο-Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει την καταστροφή
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα
Τραμπ: Άκουσα καλά τον Μεντβέντεφ να λέει πως η Ρωσία θα στείλει πυρηνικές κεφαλές στο Ιράν;
Πούτιν: Η κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μεγάλο κίνδυνο
Eτοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στη Χίο
Χάθηκαν τα ίχνη της 27χρονης Κατερίνας Χρυσοστόμου
Διπλωματικό θρίλερ στα Στενά του Ορμούζ-Κλιμάκωση της κρίσης με εμπλοκή και της Κίνας
Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία στη Λαμία-Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του δράστη
Πύρινη κόλαση στη Χίο–Κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα, καλλιέργειες