Προς θριαμβευτική νίκη ο Μπάιντεν, κέρδισε και τη Τζόρτζια-Δεν αποδέχεται ήττα ο Τραμπ

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και στην πολιτεία της Τζόρτζια, ενώ ο Τραμπ κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, σχετικά με τα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες πολιτείες στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
 
Σύμφωνα με το Edison Research, ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ.
 
Την ίδια στιγμή, Μπάιντεν κερδίζει καθαρά και τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά πάνω από 5,3 εκατομμυρίων, ή 3,4%.
Πήρε και την Αριζόνα ο Μπάιντεν
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, επικράτησε σε ακόμη μια πολιτεία – κλειδί, την Αριζόνα, όπως εκτίμησε η Edison Research, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που μοιάζει ολοένα πιο απίθανο να μπορέσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Δεν αποδέχεται την ήττα του ο Τραμπ
Με μόλις μερικές πολιτείες να καταμετρούν ακόμη ψηφοδέλτια, καμία εκλογική αριθμητική δεν βγάζει καλό πηλίκο για τον Τραμπ, ο οποίος όμως δεν δείχνει να θέλει να δεχτεί την ήττα του.
 
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως οι εκλογές αμαυρώθηκαν από εκτενή νοθεία, χωρίς κανένα τεκμήριο για να στηρίζει τον ισχυρισμό. Για να επικρατήσει, θα έπρεπε να κερδίσει τον Μπάιντεν σε τρεις πολιτείες όπου ο Δημοκρατικός προηγείται, με μεγάλη ή μικρότερη διαφορά.
 
Η εκστρατεία του Τραμπ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα αποτελέσματα σε διάφορες πολιτείες, αν και ορισμένες από τις αγωγές ήδη μπήκαν στο συρτάρι από δικαστές. Ειδικοί σε νομικά θέματα τονίζουν πως οι προσφυγές της στα δικαστήρια ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Πολιτειακοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ρεπουμπλικάνων, διαβεβαιώνουν άλλωστε πως δεν προκύπτουν στοιχεία για σοβαρές παρατυπίες ή νοθεία.
Ζει στον κόσμο του και ονειρεύεται δεύτερη θητεία
Όλα αυτά, ενώ ο Λευκός Οίκος… προετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, όπως δήλωσε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
 
«Στον Λευκό Οίκο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε θεωρώντας ότι ο Τραμπ θα έχει δεύτερη θητεία», είπε ο Πίτερ Ναβάρο, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του απερχόμενου προέδρου, μιλώντας στο Fox Business.
 
«Πιστεύω ότι είναι πραγματικά σημαντικό (…) να καταλάβετε ότι θέλουμε επαληθεύσιμα ψηφοδέλτια, μια ψηφοφορία που να μπορεί να επικυρωθεί και μια έρευνα για τον αυξανόμενο αριθμό των ισχυρισμών περί απάτης τους οποίους έκαναν μάρτυρες που υπέγραψαν ένορκες, γραπτές καταγγελίες», πρόσθεσε.
 
Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Επιστολή στον Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου-Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό