Υπενθύμισε στον Τατάρ τις θέσεις του ΟΗΕ για το Βαρώσι η Σπέχαρ

Το Κυπριακό και η κατάσταση στα Βαρώσια ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε η Ανμαπληρωτής Ειδική Σύμβουλος και Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σε σημερινή τους συνάντηση. Κατά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ υπενθύμισε τη θέση των ΗΕ για τα Βαρώσια.
 
Ο Εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κ. Σπέχαρ συζήτησε με τον κ. Τατάρ διάφορα θέματα, όπως η εργασία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η αποστολή καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, η κατάσταση στα Βαρώσια και το έργο των Τεχνικών Επιτροπών».
 
Η κ. Σπέχαρ «υπενθύμισε τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια, που παραμένει αμετάβλητη και καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε ο κ. Σιντίκ.
 
Πρόσθεσε ότι η κ. Σπέχαρ «προσμένει στη συνέχιση των συζητήσεων αυτών με τις δύο πλευρές τις ερχόμενες εβδομάδες.»

Δειτε Επισης

Τρεις κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξαν οι ΗΠΑ-«Ήταν μία θεαματική στρατιωτική επιτυχία»
LIVE: Μπαράζ επιθέσεων από Ισραήλ σε δυτικό Ιράν
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν