Η Ουγγαρία λαμβάνει πρώτη στην Ευρώπη το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα λάβει μία παρτίδα από το Sputnik V το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Με την κίνηση αυτή η Ουγγαρία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα προχωρήσει στην χορήγηση και τον έλεγχο του ρωσικού εμβολίου.

Την συγκεκριμένη ανακοίνωση έκανε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Ουγγρικού υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός εμπορίου της χώρας Πέτερ Σιτζάρτο ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της χώρας «βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις υγειονομικές αρχές της Ρωσίας για το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο, μία σημαντική είδηση για την χώρα».

powered by Rubicon Project

Η συγκεκριμένη κίνηση χωρίς αμφιβολία αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη της Ρωσίας σε ευρωπαϊκά εδάφη για ένα εμβόλιο το οποίο η επιστημονική κοινότητα έχει επικρίνει κυρίως για την ταχύτητα με την οποία έχει αναπτυχθεί και έχει εγείρει σημαντικά ερωτηματικά για την έλλειψη αναφορών για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας σχεδιάζει να τεστάρει την πρώτη παρτίδα του εμβολίου τόσο εργαστηριακά όσο και σε εθελοντές ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Βουδαπέστη εάν όλα πάνα καλά το εμβόλιο θα διατεθεί στην αγορά στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Όρμπαν φαίνεται να έχει συνάψει ήδη εμπορική συμφωνία με την Μόσχα για εκατομμύρια ετοιμοπαράδοτες παρτίδες του Sputnik V ενώ υπάρχει στα «σκαριά» και συνεργασία με φαρμακοβιομηχανία της Ουγγαρίας για την παρασκευή του εμβολίου και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»