Έρχονται περιορισμοί στις διακινήσεις πολιτών-Το πλάνο της Κυβέρνησης

Τα επόμενα της βήματα καθόρισε η Κυβέρνηση κατά τη σημερινή διυπουργική που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μέσω διαγγέλματος θα ανακοινώσει αύριο τα πρόσθετα μέτρα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την διασπορά του ιού στην κοινότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φρένο στο σενάριο ολικού lockdown-Προαναγγέλθηκαν παγκύπρια και τοπικά μέτρα
 
Παρά τα σενάρια περί καθολικού lockdown, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δίνοντας το στίγμα πως θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, τόσο σε τοπική όσο και σε παγκύπρια κλίμακα.
 
Όπως αναφέρουν πηγές, θεωρείται δεδομένο πως στη Λεμεσό και Πάφο, όπου τα κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο και υπάρχει
ανεξέλεγκτη διασπορά, θα ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, ενώ συζητήθηκε το κλείσιμο των χώρων εστίασης.
 
Ένα άλλο μέτρο που φαίνεται πως έχει κλειδώσει, είναι η απαγόρευση διακινήσεων από και προς Λεμεσό και Πάφο, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην γίνει διασπορά σε άλλες επαρχίες, αλλά και ούτε να παρατηρηθούν κρούσματα απειθαρχίας, όπου μετά το κλείσιμο των μαγαζιών, πολίτες μετέβαιναν σε άλλες επαρχίες για να διασκεδάσουν. Εξού, και ενημερώθηκε σχετικά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε η Αστυνομία να διενεργεί αυξημένους ελέγχους.
 
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι διακινήσεις των πολιτών σε Λεμεσό και Πάφο, εντός των επαρχιών, θα είναι απρόσκοπτες και δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο των sms.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας για τους τρείς νέους θανάτους-Στους 38 οι νεκροί

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Κλειστό τμήμα οδικού δικτύου για Γ΄ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος στη Δρομολαξιά
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Πλαστικά παιγνίδια, και άλλα προϊόντα με επικίνδυνα χημικά στην αγορά της ΕΕ
Σειρά εργασιών στον αυτοκινητόδρομο την Τετάρτη και το Σάββατο
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα